| Vesti | Hardver | ASUS Serveri sa NVIDIA L40S GPU-ovima spremni su za poručivanje
Hardver ASUS

ASUS Serveri sa NVIDIA L40S GPU-ovima spremni su za poručivanje

Kompanija ASUS je objavila da su ESC8000 i ESC4000 serveri sa najnovijim NVIDIA L40S GPU-ima spremni za naručivanje sa većom dostupnošću i boljim performansama po dolaru. Da bi se transformisala pomoću generativne veštačke inteligencije, preduzeća danas moraju da primene više računarskih resursa u većem obimu — a ASUS nudi NVIDIA L40S servere sa osam GPU-a i četiri GPU-a za ubrzavanje obučavanja, finog podešavanja i zaključivanja radnih opterećenja, sa moćnim performansama za pravljenje i primenu AI modela. Pored toga, ASUS je jedan od samo nekoliko dobavljača NVIDIA OVX serverskih sistema u svetu, ASUS tu međutim razvija sopstvenu inovativnu AI LLM tehnologiju koja isporučuje sveobuhvatna i prava generativna AI rešenja.

ASUS nudi i ESC8000-E11 i ESC4000-E11 rešenja zasnovana na Intel-u, i ESC8000A-E12 i ESC4000A-E12 bazirane na AMD-u. U pitanju su serverska rešenja sa do osam NVIDIA L40S GPU-a, pružajući brže vreme do AI GPU-a uz brži pristup i bolji pristupni učinak po dolaru za zaključivanje AI. Ovi L40S GPU serveri omogućavaju preduzećima da pouzdano primenjuju hardverska rešenja koja bezbedno i optimalno pokreću njihova moderna ubrzana radna opterećenja i projektovani su sa nezavisnim tunelima protoka vazduha GPU-a i CPU-a, i fleksibilnim dizajnom modula za skladištenje i umrežavanje radi skalabilnosti.

NVIDIA L40S GPU, zasnovan na arhitekturi Ada Lovelace, je najmoćniji univerzalni GPU za data centar, pružajući revolucionarno ubrzanje višestrukog opterećenja za zaključivanje i obuku modela velikog jezika (LLM), grafičke i video aplikacije. Kao vrhunska platforma za multimodalnu generativnu veštačku inteligenciju, L40S GPU obezbeđuje ubrzanje od kraja do kraja za zaključivanje, obuku, grafičke i video tokove rada za napajanje sledeće generacije audio, govornih, 2D, video i 3D aplikacija sa AI-om. .

ASUS serveri koje će NVIDIA odobriti, sa L40S dolaziće sa sledećim nazivima:
• Intel: ESC8000-E11, ESC4000-E11 and ESC4000-E10
• AMD: ESC8000A-E12, ESC8000A-E11, ESC4000A-E12 and ESC4000A-E11

Generativna AI je postavila nove standarde za 3D prikazivanje. Vlasnička ASUS AI LLM tehnologija koristi napredne algoritme za učenje i ponavljanje podataka za generisanje složenih 3D modela, pejzaža i realističnih tekstura, često prevazilazeći ljudske mogućnosti. Postavljeni parametri, dizajneri mogu da posmatraju kako AI nudi bezbroj varijacija, štedeći neprocenjivo vreme i usavršavajući umetničke vizije. Generativna AI takođe pomaže neprofesionalnim radnicima da lako manipulišu 3D elementima, ubrzavajući realizaciju svojih ideja.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…