| Hardver | Monitori | ASUS ROG Strix XG27ACS
Monitori ASUS

ASUS ROG Strix XG27ACS

GAMING u 180Hz!

ASUS ROG Strix XG27ACS je monitor od 27 inča, sa odnosom dijagonala od 16:9, uz rezoluciju od 2560x1440px pri osvežavanju do 180Hz. Izbor matrice je pao na Fast IPS matricu. Kako možemo to najbrže opisati?

U pitanju je IPS panel sa poboljšanim vremenom odziva – kako i ASUS to opisuje na svom websajtu. Od konektora na samom ASUS ROG Strix XG27ACS monitoru imamo jedan DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 i USB-C port koji nudi power delivery do 7.5W – dakle, dovoljno tek za telefon, kao i džek za slušalice.

Kada pogledamo zadnju stranu monitora možemo videti ogromnu površinu na kojoj se nalaze razni simboli šabloni koji se tiču ASUS ROG brenda. Sve izgleda kao da je monitor izliven iz jednog komada. Takođe, pri vrhu kao i sa donje strane imamo otvore za hlađenje samog monitora, ali i ASUS logo koji ovoga puta ne svetli u RGB bojama.

Na ASUS-ovom websajtu se navodi da je response time monitora 1ms, a naša merenja su pokazala input lag od 8.4ms. Uzgred, treba naglasiti da smo mi merenja vršili u okviru FHD rezolucije i 60Hz, ali ne nativne rezolucije monitora usled limitacije našeg test uređaja, što znači da je realni input lag još manji. Generalno gledano, ovo je bio jedan od boljih IPS gejming panela sa kojim smo se susreli.

Gledano kroz prizmu AXE priznanja, ASUS ROG Strix XG27ACS je zavredneo AXE Platinum priznanje I kao takav ima našu preporuku.

Komentarišite na forumu…