| Hardver | Monitori | ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM
Monitori ASUS

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM

Konačno se desilo!

Godinama unazad pričamo da ćemo u jednom momentu dobiti kao civilizacija gejmerski monitor koji će u potpunosti da odgovori na svaki zahtev bilo kog potencijalnog korisnika. I konačno se to desilo! 32”, 4K rezolucija, QD-OLED panel poslednje generacije i sve to u 240Hz. A da… I Delta E je manji od dva.

Reč je o 32, tj da budemo precizni 31,5”. Odnos dijagonala 16:9, a poseduje rezoluciju od 3840 x 2160px. Izbor panela ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM je pao na Samsungovu QD-OLED matricu poslednje generacije. Ono što je specifično za ovu matricu je to na koji način su u okviru piksela pozicionirani subpixeli. U praksi, ovo donosi daleko pravilnije renderovan tekst, što je posebno primetno u Windows okruženju, a svedoci toga su svi korisnici koji su ikada probali da koriste neki TV ili monitor koji je zasnovan na LG RWBG OLED panelu. Da nas neko ne razume pogrešno, daleko od toga da je na takvom tipu panela loš prikaz teksta, nije, dobar je, a mi samo želimo da naglasimo da je na QD-OLED matrici prikaz teksta odličan. Kod ovog konretnog modela je iskreno savršen.

Bilo kako bilo, PG32UCDM je zavredneo naše najveće priznanje AXEtraordinary jer bolje ne postoji kada pričamo o gejmerskom monitoru.