| Gaming | Vesti | Switch postao najprodavanija kućna konzola iz Nintendo-a
Vesti

Switch postao najprodavanija kućna konzola iz Nintendo-a

Dok je prodaja Sonijevih konzola tokom praznika opala zbog nestašice delova, Nintendo je uspeo da ostvari jak kvartal sa Switch-om. Naime, prodato je oko 10,67 miliona jedinica u trećem kvartalu (od oktobra do decembra), što je daleko nadmašilo 3,9 miliona PS5 jedinica koje je prodao Sony.

Ipak, nije sve savršeno. Naime, prodaja Switch-a je i dalje pala za osam odsto u odnosu na prošlu godinu, a Nintendo je revidirao svoje godišnje predviđanje za milion jedinica.

Sada veruje da će prodati 23 miliona jedinica, što je manje u odnosu na 24 miliona koliko je predviđalo u prošlom kvartalu. Tokom prvih devet meseci, njegova prodaja je 6 odsto niža u odnosu na prošlu godinu na 11.52 milijarde dolara.

Što se tiče softvera, Nintendo je rekao da je zabeležio najveću tromesečnu prodaju od lansiranja Switch-a. Pokemon remasteri Brilliant Diamond i Shining Pearl prednjače u prodaji Nintendo igara sa ukupno 13.97 miliona jedinica u poslednjih devet meseci.

Mario Kart 8 Deluxe prodat je u 7.96 miliona jedinica, Mario Party Superstars je prodao 5.43 miliona jedinica, a Animal Crossing: New Horizons 4.99 miliona.

Izvor: Nintendo

Komentarišite na forumu…

Pratite AXE na YouTubeFacebookInstagramTwitter
Budite deo AXE ekipe – ForumAXE ArmyDiscord

 

 

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar