| Vesti | Hardver | Verbatim predstavlja novi SSD i druge prozivode
Hardver

Verbatim predstavlja novi SSD i druge prozivode

verbatim

Kompanija Verbatim će na sajmu IFA, koji se ove godine održava od 2. do 7. septembra u Berlinu, predstaviti svoje najsvežije inovacije u proizvodima za skladištenje podataka, kao i u proizvodima iz programa LED rasvete. U paviljonu X19, na štandu 218, posetioci mogu po prvi put videti nove SSD-ove i pogledati širok portfolio proizvoda LED rasvete za kućnu i poslovnu primenu, koje će Verbatim plasirati na tržište u septembru ove godine.

 

SSD – alternativa internim 2,5” hard diskovima

 

SSD_T

 

Verbatim će po prvi put predstaviti svoju novu generaciju internih SSD uređaja. Za sve korisnike koji žele da profitiraju od benefita SSD tehnologije, ovi uređaji su idealna alternativa klasičnim hard diskovima na prenosnim i desktop računarima. Nude izuzetne brzine prenosa podataka od 250 MB/s prilikom čitanja odnosno 180 MB/s prilikom zapisivanja, brže butovanje OS-a, brži odziv sistema i poboljšanu autonomiju baterije kao i veću otpornost na šokove i udarce u odnosu na klasične hard diskove. Paket uključuje detaljni vodič za instalaciju na 12 jezika, posebno kućište koje omogućava da se uređaj koristi i kao eksterni i softver za kloniranje koji omogućava sigurno kopiranje operativnog sistema i svih podataka sa originalnog hard diska na SSD. SSD uređaji će biti dostupni u kapacitetima od 64, 128 i 256 GB od oktobra 2011.

 

LED rasveta za kućnu i profesionalnu primenu

 

LED_T

 

Verbatim predstavlja dve nove kategorije LED rasvetnih proizvoda od septembra ove godine – jednu za profesionalne instalatere, a drugu za kućne korisnike, namenjenu maloprodaji. Maloprodajna serija će dolaziti u tzv. „blister“ pakovanjima, popularnim u maloprodajnom okruženju, koja nude bolju vidljivost na policama i lakšu zaštitu od krađe. Serija uključuje sve popularne modele sijalica, uključujući MR16, PAR16, Classic A i Candlelight i ponudiće kupcima priliku za uštedu novca i energije zamenom klasičnih ili halogenih sijalica za LED sijalice. Dodatno, nova profesionalna serija uključuje proizvode izrađene po zahtevnijim specifikacijama, uključujući ugrađenu kontrolu temperature, bolje mogućnosti prigušivanja svetla i efikasan dizajn hladnjaka. Profesionalna serija uključuje sijalice PAR16, PAR30, PAR38, AR111, MR16, R63, Classic A i Classic B. Pakovane su u praktičnim kutijama (jednostruka i višestruka pakovanja) koje smanjuju logističke troškove i omogućavaju lak pristup proizvodima što ih čini idealnima za velike instalacije u kancelarijama, restoranima, hotelima ili na brodovima.

 

Store ‘n’ Go Traveller – novi hard diskovi SuperSpeed USB 3.0

 

Traveller_T

 

Sa novom serijom hard diskova SuperSpeed USB 3.0, Verbatim nudi rešenja za skladištenje podataka za svakoga, kombinujući ekskluzivni dizajn, izvrsne performanse, robusnost, prenosivost i sigurnost. Novi Store ‘n’Go Traveller je hard disk kapaciteta 750 GB i formata 2,5”, dostupan u crnoj i srebrnoj boji sa izdržljivim gumenim rubom koji mu pruža dodatnu zaštitu.

Još jedan novi 2,5” disk, Store ‘n’ Go Executive, nudi kapacitet od 500 GB i 750 GB i 256-bitno AES-kripciju u hardveru, za visok nivo sigurnosti podataka. Elegantnog i sofisticiranog dizajna, Executive je dostupan u tri vrhunske završne obrade: grafitno sivoj, srebrnoj i sjajno crnoj i ima senzorski taster koja omogućava korisniku da pokrene unapred određene zadatke.

Verbatim će takođe po prvi puta predstaviti svoj novodizajnirani 3,5’’ desktop disk – Store’n’Save HDD, koji nudi kapacitete do 3 TB.

 

100-gigabajtni Blu-ray

 

Optical_T

 

Posetioci Verbatimovog štanda će imati priliku da vide Verbatimov novi troslojni BD-R XL Blu-ray 4x disk, kapaciteta 100 GB. Standardni Blu-ray diskovi nude kapacitet od 25 gigabajta u jednoslojnoj odnosno 50 gigabajta u dvoslojnoj verziji, dok ovaj BD-R XL disk uključuje treći sloj kako bi podigao kapacitet na 100 GB. Verbatimova troslojna tehnologija poseduje sertifikat BDA (Blu-ray Disc Association), a masovna proizvodnja planira se za prvi kvartal 2012.

 

Izvor: SmartVision

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar