| Vesti | Hardver | Verbatim GT Portable dobio USB 3.0 interfejs
Hardver

Verbatim GT Portable dobio USB 3.0 interfejs

Verbatim GT Portable

Verbatimov najnoviji GT Portable HDD je dobio „turbo pojačanje“ u vidu kapaciteta od jednog terabajta, kao i  USB  3.0  interfejs, koji mu omogućava do deset puta brži prenos podataka, u odnosu na USB 2.0. Dostupan u plavoj  ili  crvenoj  boji,  ovaj elegantan  disk  karakteristišu dve čuvene bele trkačke pruge koje su ukrašavale karoserije legendarnih trkačkih bolida na pistama širom sveta, a sada korisnicima računara nude uređaj za čuvanje  podataka jedinstvenog  izgleda.  Zadnja strana  diska opremljena  je  parom crvenih svetlosnih indikatora koji podsećaju na svetla kočnica sportskih automobila.  

 
Dodatno pojačanje predstavlja poseban prekidač za zaštitu od upisa koji funkcioniše na sličan način kao prekidač za zaštitu na SD karticama i štiti korisnike od slučajnog brisanja podataka.  

 

Verbatim GT portable 1

 
Disk dolazi formatiran u FAT-32 fajl sistemu i može se odmah koristiti na PC-u ili Macu. Na disku se nalazi softverski paket Nero BackItUp Essentials,  koji  korisnicima nudi mogućnost izrade backupa celog sistema, kao i vraćanje podataka i mogućnost automatske izrade backupa u zadato vreme, uz podršku za kriptovanje lozinkom.

 

Verbatim GT portable konektor

 
Verbatimov softver za štednju energije Green Button smanjuje potrošnju energije i produžava  očekivani  životni  vek  uređaja tako što ga automatski stavlja u pasivni način rada kada korisnik to želi. Postoje tri postavke pasivnog načina rada – može se aktivirati već nakon 10 minuta nekorišćenja, nakon vremena koje korisnik odabere (u koracima  od  10  minuta – maksimalno nakon 120 minuta) ili trenutno. Ova opcija može se i u potpunosti isključiti.
 

 

Verbatim GT portable red TVerbatim GT portable blue T

 
Novi GT disk, dimenzija 195 mm x 121 mm x 33 mm (D x Š x V), može se takođe koristiti i za USB snimanje, što korisnicima omogućava da snime programe direktno sa televizora, kao i da pauziraju TV program koji trenutno  gledaju. Zahvaljujući USB snimanju, ovaj  disk postaje zamena za samostalni HDD/DVD snimač ili čak za VHS videorekorder. Mnogi današnji televizori opremljeni su jednim ili više USB priključaka. Navikli smo da gledamo slike ili filmove sa USB memorije ili diska na televizoru. USB snimanje predstavlja proširenje ove mogućnosti na modernim televizorima. Ako ste nedavno kupili novi televizor, postoji velika šansa da podržava USB snimanje, pogotovo ako se radi o televizoru iz srednje ili više klase. USB snimanje omogućava vam da snimite program na eksterni disk  koji  je  povezan  na  TV  preko  USB  sistema, pri čemu se vaš eksterni disk ponaša kao videorekorder. Možete ga takođe koristiti za pauziranje programa. Sa  USB snimanjem, vaš eksterni disk postaje zamena za HDD/DVD snimač ili VHS videorekorder.  
 
Verbatimov najnoviji GT Portable Hard Drive dostupan je u prodavnicama širom Evrope od decembra. Model kapaciteta 500 GB prodaje se po ceni od oko 10.000 dinara dok model kapaciteta 1 TB košta oko 13.400 dinara. Uz uređaj se isporučuje USB 3.0 kabl.

 

Izvor: Verbatim


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar