| Vesti | Hardver | Nvidia Grid se širi
Hardver

Nvidia Grid se širi

nvidia-grid

Šest vodećih svetskih kompanija iz oblasti cloud gejminga namerava da koristi Nvidia GRID platformu kako bi pružili gejming usluge međunarodnim kompanijama koje nude širokopojasnu konekciju. Nvidia GRID platforma obezbeđuje glatko i jednostavno interaktivno iskustvo na gejmerskim računarima visokih performansi, na bilo kom ekranu uključujući smart televizore, računare, tablete, kao i pametne telefone.

 

Nvidia GRID predstavlja server koji na odgovarajući način servisira do 36 puta više gejming strimova u HD kvalitetu nego cloud gejming sistemi prve generacije, uz smanjenje čekanja. U potpunosti je integrisana sa najgušćim Nvidia GPU-ovima, specijalizovanim softverom za aplikaciju grafike i Nvidia VGX Hypervisor tehnologijom koja omogućava deljenje GPU-a između više korisnika.

Inicijalni partneri na Nvidia GRID platformi uključuju kompanije Agawi (Sjedinjene Države), Cloud Union (Kina), Cyber Cloud Technologies (Kina), G-cluster Global (Japan), Playcast Media Systems (Izrael), i Ubitus (Tajvan).

 

nvidia-grid-cloud

 

“Korišćenjem Nvidia GRID platfotme, naši partneri će omogućiti gejmerima da igraju bilo gde, bilo kada, a da nisu vezani za uređaj”, izjavio je Fil Ajsler, generalni direktor odseka za cloud gejming u kompaniji Nvidia. “Najuzbudljivije igre na svetu se sada mogu igrati jednostavno kao što i strimujete filmove, direktno na TV ili mobilni uređaj. Nisu vam više potrebni diskovi, ni fajlovi koje preuzimate sa interneta i koje instalirate. Samo kliknite i igrate”.

 

Izvor: Nvidia


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar