| Vesti | Hardver | Debi 4K rezolucije na GIGABYTE matičnim pločama
Hardver

Debi 4K rezolucije na GIGABYTE matičnim pločama

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology

Kompanija GIGABYTE je objavila podršku za 4K rezoluciju korišćenjem više standardnih 1080p monitora sa Intel kolažnom displej tehnologijom (Collage Graphics technology). Korisnicima je na raspolaganju novi kolažni način prikazivanja po instaliranju nove verzije Intel grafičkog drajvera koji mora prethodno da bude prilagođen od strane svakog proizvođača matičnih ploča.

Koristeći se samo integrisanom Intel HD4000 grafikom, bilo kog Intel Core i5 ili i7 procesora treće generacije, GIGABYTE dual Thunderbolt matične ploče, sa novim 4K kolažnim grafičkim drajverom se mogu korisititi kao izvor video signala za prikaz ultra HD 4K rezolucije na četiri standardna ekrana. Intel kolažnu displej tehnologiju je jednostavno podesiti, preko dvostrukih Thunderbolt konektora koji se mogu podeliti u ukupno četiri digitalna signala koja zajedno omogućavaju Ultra HD rezoluciju od 3840 x 2400 piksela.

 

 

Našom implementacijom nove Intelove kolažne displej tehnologije GIGABYTE-ovi ekskluzivni dual Thunderbolt modeli matičnih ploča su prvi koji omogućavaju najnoviju Ultra HD rezoluciju na četiri danas standardna ekrana”, komentar je Henry Kaoa, potpredsednika GIGABYTE-ovog odeljenja za matične ploče.

 

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology 01

 

„Nudeći ogroman broj komercijalnih primena, uključujući digitalne znakove, video nadzor, medicinu i drugo, mi smo takođe ponosni da ponudimo i PC korisnicima mogućnost da uživaju u 4K rezoluciji jednostavnim updejtom video drajvera na njihovom već postojećem hardveru, i to bez korišćenja posebne grafičke kartice!”.

 

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology 02

 

Mi smo oduševljeni našom novom opcijom kolažnog prikaza na našim Intel Core i5 i Core i7 procesorima treće generacije sa Intel HD grafikom”, komentar je Zane Ball, Intel-ovog generalnog menadžera za desktop platformu. „GIGABYTE-ova implementacija dva Thunderbolt konektora je omogućila korisnicima da povežu četiri ekrana preko razdelnika u jedan sistem i tako iskuse ultra HD rezoluciju, to je i odličan primer inovacije primenjenjene na ovim GIGABYTE Z77 matičnim pločama sa Thunderboltom”.


Intel kolažna tehnologija

Vertikalni kolažni mod omogućava rezolucije do 3840×2400

 

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology 03

Monitor1: 1920×1200 i vertikalno razdvojena dva ekrana (1920×1200)x2=>3840×2400

 

Dva DisplayPort to Dual-DisplayPort adaptera su korišćena prilikom GIGABYTE-ovog testiranja i primene Intel kolažne displej funkcije. Očekuje se da će novi grafički drajver biti dostupan za preuzimanje sa GIGABYTE-ovog web sajta do kraja Januara 2013. Ispod možete pogledati kraći video sa predstavljanjem podrške za 4K način prikazivanja i o Intel-ovoj kolažnoj tehnologiji:

 

 

GIGABYTE matične ploče sa dva Thunderbolt konektora?

Kao prve Intel sertifikovane matične ploče sa dva Thunderbolt konektora, GIGABYTE-ovi „TH” modeli omogućavaju transfere podataka brzinom do 10Gbps preko svakog konektora. To znači da možete istovremeno prebacivati industrijski vodeću HD grafiku i podatke. Oba Thunderbolt konektora su kompatibilna sa Display Port 1.1 standardom (sa podrškom za 2K rezoluciju preko svakog konektora), stoga pružaju kombinovani protok do 4K rezolucije.

 

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology 04

 

Trenutna ponuda Gigabyte matičnih ploča sa Dual Thunerbolt podrškom izgleda ovako:

 

GIGABYTE 4K UltraHD Collage Display Technology 05

 

Izvor: Gigabyte

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar