| Vesti | Hardver | ASUS prikazao Xonar Essence One Plus USB DAC
Hardver

ASUS prikazao Xonar Essence One Plus USB DAC

uvodna

Kompanija ASUS već neko vreme uspešno gradi svoj status u svetu audio opreme. Mnogi od vas su sigurno čuli za ASUS Xonar seriju zvučnih karata, koja je stekla popularnost zahvaljujući povoljnoj ceni, dobroj drajverskoj podršci i mogućnosti modifikacija izmenom operacionih pojačavača, bez gubljenja garancije. Xonar Essence One Plus je novi dodatak u ponudi zvučne opreme ovog tajvanskog proizvođača, koji u najboljem maniru prati standarde koje je ASUS sebi zadao.

ASUS Xonar Essence One Plus je eksterni uređaj koji vrši digitalno/analognu konverziju zvuka (DAC) i u sebi sadrži pojačalo za slušalice. Xonar Essence One Plus je pobrao brojne pohvale i osvojio je prestižnu nagradu za inovaciju na sajmu potrošačke opreme (CES), kao jedini uređaj u svojoj kategoriji koji omogućava 8x simetričnu konverziju zvuka naviše (upsampling). Poštujući tradiciju koju je započeo sa Xonar serijom, ASUS je ovaj uređaj opremio sa kompletom izmenjivih operacionih pojačavača koji korisnicima omogućava da jednostavno modifikuju izlazne karakteristike uređaja, bez gubljenja garancije.

 

XONAR 01 T

 

Eksperimentišući sa Xonar Essence One zvučnom kartom, inženjeri kompanije ASUS su odabrali šest OP-a – četiri Texas Instruments TI-OPA2132PA i dva NS-LM4562NA operaciona pojačavača, koje je moguće postaviti na PCB umesto bilo kog od jedanaest podrazumevanih Texas Instruments TI-NE5532 Op-Amp integralnih kola. Pored pomenutih integralnih kola, komplet uključuje IC nosače, odvijač i vodič sa savetima i uputstvima. Vredi spomenuti da je ovaj komplet kompatibilan i sa ASUS Xonar Essence ST/STX, Xense i DS/DSX uređajima.

 

XONAR 02 T

 

Izlazna impedansa integrisanog pojačala za slušalice je 600 Ω, što ga čini pogodnim za upotrebu sa (praktično) bilo kojim slušalicama na tržištu. Deklarisani odnos signala i šuma (SNR) je visokih 120 dB, a prisutna je i ASUS-ova Hyper Grounding tehnologija, koja odvaja uzemljenje digitalnog i analognog dela uređaja baš kao što postoji kod ASUS Phoebus zvučne karte, a sve u cilju smanjenja uticaja elektromagnetnih smetnji i “prljanja“ izlaznog signala.

 

XONAR 03

XONAR 04

 

Na kraju je ostalo da pomenemo da je ASUS ovaj uređaj opremio sa kvalitetnim kondenzatorima nemačkog proizvođaća WIMA i balanisiranim izlazima koji pojednostavljuju povezivanje profesionalne opreme. Trenutno nemamo informaciju o ceni, ali verujemo da će i ona, kao i kvalitet opisanog uređaja, biti vrhunska.

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar