| Vesti | Hardver | Asus prikazao Maximus V Extreme matičnu ploču
Hardver

Asus prikazao Maximus V Extreme matičnu ploču

uvodna

Asus, poznati tajvanski proizvođač računarskih komponenti, je nedavno predstavio svoju novu matičnu ploču baziranu na Intel-ovom Z77 čipsetu – Asus ROG Maximus V Extreme. Reč je o vrhunskoj matičnoj ploči koja je namenjena korisnicima koji žele da izvuku apsolutni maksimum iz LGA 1155 procesora druge i treće generacije.

 

 

Kako bi overklokerima obezbedila maksimum mogućnosti, ova ploča se isporučuje sa ekskluzivnim ROG OC Key dodatkom, koji uključuje precizni OSD TweakIt i OSD Monitor alate za detaljne modifikacije parametara sistema. Asus Maximus V Extreme sadrži SubZero Sense tehnologiju koja omogućava jednostavno praćenje temperatura kritičnih komponenti, čak i u ekstremnim uslovima koji su tipični za overklok sesije sa tečnim azotom ili helijumom. VGA Hotwire hederi su dodati za jednostavnu i preciznu regulaciju radnog napona grafičke karte (direktnim lemljenjem hedera na grafičku kartu), a podrška za Intel Thunderbolt tehnologiju je tu da se postara za brzi prenos podataka. Da bi se obezbedila kompletna grafička podrška, Maximus V Extreme poseduje pet PCI Express 3.0 slotova, od kojih su dva povezana direktno na DMI magistralu procesora radi postizanja veće brzine i manje latencije, a prisutna je i LucidLogix VirtuTM MVP multi-GPU tehnologija koja obezbeđuje podršku za Quad SLI i CrossFireX konfiguracije.

 

MAXIMUS 01 T

 

Pored već pomenutog ThunderBolt intefejsa, Maximus V omogućava povezivanje i preko bluetooth v4.0 i Wi-Fi a/b/g/n konekcija, zahvaljujući mPCIe combo kartici koja se isporučuje uz ploču. Ova kartica dodaje i podršku za mSATA diskove, koji u kombinaciji sa Intel Smart Response tehnologijom ubrzava pristup podacima.

 

MAXIMUS 02 TMAXIMUS 03 T
MAXIMUS 04 TMAXIMUS 05 T

 

Ne sumnjamo da je reč o, blago rečeno, vrhunskoj ploči, i da će novi predstavnik Asus-ove ROG serije biti moćna alatka nekog potencijalnog lovca na overklok rekorde. Nama ostaje jedino da se nadamo da će ova ploča doći i do naše redakcije.

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar