| Vesti | Hardver | 5 godina Ryzena – pogled u budućnost
Hardver AMD

5 godina Ryzena – pogled u budućnost

AMD slavi petogodišnjicu Ryzena video intervjuom koji se osvrće na proteklih nekoliko godina razvoja, inovacija i liderstva. Od podizanja performansi u PC domenu do napretka u pakovanju i efikasnosti, AMD je postavio nove standarde u čitavoj industriji.

„AMD se raduje nastavku inovacija u godinama koje dolaze te se u videu se dotičemo i onih tema koje najviše interesuju krajnje korisnike i o kojima se najviše priča“, navodi se između ostalog u saopštenju kompanije. AMD je posvećen „Zen“ arhitekturi kako bi nastavio s vođstvom u performansama, efikasnosti, povezivosti, procesima i pakiranju.

3D V-cache, koji donosi poboljšanje performansi do 15% u igrama, dolazi u Ryzen na AM4 platformi u prvom polugodištu 2022. AM5 je na putu za durgo polugodište 2022. sa povezivanjem nove generacije, DDR5, PCIe Gen 5, najnovijim I/O standardima i kompatibilnošću sa trenutnim AM4 hladnjacima.

AMD radi na akceleratorima fiksnih funkcija, kao što su najkompleksniji algoritmi iz sfere procesiranja videa i slike akcelerisani mašinskom inteligencijom (ML). Takođe, ova kompanija radi na novim stanjima potrošnje i više profila za upravljanje potrošnjom u firmveru kako bi se povećala energetska efikasnost prenosnih računara.

Ispod možete pronaći intervju sa AMD-ovim CMO-om Johnom Taylorom i Robertom Hallockom, direktorom tehničkog marketinga.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…