| Rubrike | Edukacija | Kako sastaviti HTPC? [TUTORIJAL-prvi deo]
Edukacija

Kako sastaviti HTPC? [TUTORIJAL-prvi deo]

Kako sklopiti HTPC tutorijal

Malih dimenzija, skoro bešuman, a pristojnih performansi

 

Ideja HTPC-a je da stoji uz LCD ili Plasma TV i da nam pruži pun multimedijlani užitak, kakav niti jedan SmartTV ne može da ponudi. Ništa ne može da zameni osećaj u radu koji pruža pravi operativan sistem, odnosno performanse koje nam može ponuditi PC. Na jednom takvom računaru se možete ozbiljno igrati, surfovati uz sve benefite naprednih browsera, instalirati željeni softver isl. Jednostavno rečeno “disati punim plućima”.

Danas je pred Vama detaljan video tutorijal na temu kako sklopiti HTPC malih dimenzija, koji će biti veoma tih (skoro pa bešuman). Sa druge strane, pažljivim odabirom komponenata performanse će ostati na pristojnom nivou.

HTPC u svojoj izvornoj formi nikada nije doživeo pravi uspeh na ovim prostorima, a naša prepostavka je da korisnici jednostavno nisu imali dovoljno novca za još jedan računar u domaćinstvu, iako su to možda i želeli. Sa druge strane, može se reči da Mini-ITX standard matičnih ploča više ne zaostaje ni po čemu u odnosu na Micro ATX i ATX modele, pa se u malo pakovanje može spakovati “zver” od računara, ali to nije današnja tema.

AMD je od skoro predstavio AM1 platformu, a sa njom i prateće APU-ove, pa sada možemo sastaviti budžetski računar, koji pritom ima i sasvim zadovoljavajuće performanse. U detaljnom video tuorijalu smo korak po korak objasnili kako da sastavite jedan takav računar i na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Izbor komponenata je sledeći:

 

 

Kako sklopiti HTPC tutorijal 01

 

Tutorijal:

 

 

Nadamo se da ste uživali u video materijalu i ponešto novo naučili, a uskoro očekujte novu HTPC priču, u kojoj ćemo pokazati da računar može i dalje imati male dimenzije (doduše, ne ovako minijaturne), a imati srce punog desktop računara. Stay tuned!

 

Koristan link: Atom Computers

 

Komentarišite na forumu

Tagovi