| Vesti | Softver | Windows 7 će imati Dolby Digital Plus podršku
Softver

Windows 7 će imati Dolby Digital Plus podršku

windows7

Konačno je došlo vreme kada će Vaš operativni sistem znati kako da sluša digitalne ˝surround˝ zvuke. Dolby laboratorija je izjavila da će Windows 7 imati u sebi nativnu podršku za Dolby Digital Plus standard u okviru novog operativnog sistema iz Microsofta i on će se nalaziti u edicijama Home Premium, Proffesional, Enterprize i Ultimate.

 

Ovo znači da bi se puštanje multi-chanel audio strimova koji se može čuti u DVD, HD DVD, Blue-ray izdanjima obavljalo preko native softvera koji će se nalaziti u operativnom sistemu.

 

 

 

˝Kako Windows 7 pojačava multimedijalno iskustvo na PC-u, ima smisla da Dolby Digital Plus standarad bude selektovan kao audio format za visokokvalitetni ˝surround˝ zvuk˝, rekao je Ramzi Haidamus, izvršni potpredsednik prodaje i marketinga u okviru firme Dolby Laboratories. Dalje navodi da će upotrebom HD i Blu-ray standarda, kao i multimedije putem Interneta korisnicima biti omogućeno da njihovim Dolby Digital Plus standardom čuju vrhunski kvalitet zvuka na bilo kom uređaju za reprodukciju.

 

20_dolby

 

Dolby Digital plus je jedan od kompresovanih audio formata koji ima podršku do 7.1 surround postavke zvučnika i poseduje napredne mogućnosti kao što je ˝beatstream˝ miksovanje za drugu audio traku. Izgleda da dolazi vreme kada će prosečnim korisnicima biti potrebno nešto više od malenih kompjuterskih zvučnika.

Više o Dolby Digital tehnologijama možete pročitati OVDE.

 

Izvor: TomsHardware

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi