| Vesti | Softver | Sinergija 11
Softver

Sinergija 11

uvodna

Nova energija stare dobre Sinergije

 

Beograd, 13. oktobarNajveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi sa novom energijom i novim tehnologijama ponovo je u Beogradu! Sinergija 11 biće održana od 18. do 20. oktobra 2011. u Centru „Sava“ u Beogradu, pod sloganom „New energy“ (Nova energija). Ovaj slogan na simboličan način prikazuje Cloud Computing, odnosno „računarstvo u oblaku“, koji predstavlja i centralnu temu ovogodašnje konferencije.

Konferencija Microsoft Sinergija ove godine ulazi u drugu deceniju postojanja. Tema ovogodišnje konferencije biće Cloud Computing koji doživljava svoju ekspanziju i ima rastući značaj i za tržište Srbije. Na Sinergiji ćemo predstaviti Microsoft cloud strategiju, kao i nova proizvode i rešenja zasnovana na našoj tehnologiji“, najavio je Tomislav Trajkovski, direktor Sinergije 11.

 

Sinergija_1

 

Tokom dva dana trajanja tehničkog dela konferencije, biće održano preko 80 predavanja podeljenih u 8 tematskih celina. Predavanja će držati najeminantiniji domaći i strani IT stručnjaci kao što su: Andy Malone, Conor Cunningham, Dragoslav Ogar, Ivan Pavlović, Saša Jurić, Srđan Božović, Damir Dizdarević i mnogi drugi.

Microsoft paralelno razvija sve svoje proizvode i usluge i „u oblaku“. Korisnici danas žele mogućnost da svojim dokumentima pristupaju sa bilo kojeg mesta i sa bilo kojeg uređaja i da ne budu vezani za samo za svoj računar ili mrežu. A to je upravo ono što im Microsoft Cloud rešenja omogućavaju. Sa druge strane, IT menadžeri u kompanijama imaju veću fleksibilnost u izboru dela infrastrukture koji će biti on premise ili u cloudu, što dugoročno dovodi i do povećanja produktivnosti i smanjenja troškova. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošače širom sveta, a uskoro će kompletna cloud ponuda biti dostupna i u Srbiji“, izjavio je Borko Kovačević, direktor poslovanja i marketinga kompanije Microsoft Srbija.

 

Sinergija_2_TSinergija_3_TSinergija_4_T

 

U sklopu Sinergije, u hotelu „Continental“, biće organizovani biznis dani, a prvi put će se u sklopu Sinergije održati „Public sector day“, posvećen isključivo rešenjima i temama od značaja za javni sektor.

 

Sinergija

 

Najveću konferenciju u oblasti informacionih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi otvoriće 18. oktobra u Sava Centru generalni direktor Microsoft Srbija, Jugoslav Pirić, a putem video linka ljubiteljima i prijateljima Sinergije obratiće se i izvršni direktor kompanije Microsoft, gospodin Steve Ballmer. Otvaranju Sinergije 11 prisustvovaće i E-Smart Systems, jedna od prvih kompanija u regionu koja je počela s primenom koncepta Cloud Computinga. Kao specijalni gosti večeri nastupiće poznati pevač Leo Martin i popularni beogradski bend Darkwood Dub.

 

Sinergija_darkwood_dub

 

PCAXE redakcija je obezbedila 50 ulaznica koje važe za dve osobe za svečano otvaranje Sinergije, a podeliće ih na PCAXE forumu u OVOJ temi.

 

Sinergija_6_T

 

Ako niste do sada znali šta je i kako funkcioniše cloud sa OVOG i OVOG linka možete preuzeti dve zanimljive power point prezentacije.

 

cloud_power

 

Tokom prethodnih deset godina, Sinergiju je na dnevnom nivou pratilo i po nekoliko hiljada učesnika, među kojima su bili i istaknuti predavači, izlagači, vrsni IT stručnjaci i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća. Od 2001. godine do danas, Sinergija je okupila 28.000 učesnika, 780 predavača i prerasla u pravu IT zajednicu. Srbija je time postala nezaobilazna tačka na tehnološkoj mapi Jugoistočne Evrope.

 

 

Komentarišite na forumu


Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar