| Vesti | Softver | AMD i BlueStacks omogućuju Android aplikacije na x86 računarima
Softver

AMD i BlueStacks omogućuju Android aplikacije na x86 računarima

bluestacks

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio investiranje u BlueStacks, investicijama-podržanu firma koja razvija inovativni softver. BlueStacks je predstavio rešenje koje omogućava Android aplikacijama pokretanje u full screen modu na Windows-baziranim uređajima. AMD i BlueStacks sarađuju na optimizaciji BlueStacks App Player-a za Windows, softvera za korišćenje na tabličnim i notbuk PC-ima pokretanim AMD APU-ovima sa AMD VISION tehnologijom. Sa ovom kombinacijom, BlueStacks softvera i AMD tehnologije, kupci će imati sposobnost pristupa njihovim omiljenim Android aplikacijama na gotovo bilo kom AMD-pokretanom Windows-baziranom uređaju, uključujući više od 200,000 aplikacija trenutno dostupnih na Android Market-u.

 

Bluestacks je vizionarska softverska kompanija koja, bez problema, omogućava rastućem Android market tržištu širi računarski ekosistem i poboljšanje tog iskustva našim višestruko nagrađivanim APU platformama“ kaže Mandžu Hegd (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Fusion expirience Programa. „AMD je posvećen podršci takvim revolucionarnim inovatorima, putem investicija i drugih aktivnosti, i zajednički radimo na tome da pružimo novo iskustvo koje će kupcima omogućiti da u potpunosti uživaju u svim sposobnostima brilijantnih grafičkih i računarskih rešenja pruženih od strane AMD-a.“

AMD-ova investicija u BlueStacks će nam pomoći da stvorimo okruženje u kojem ćete imati pristup vašim omiljenim aplikacijama bez obzira na platformsku tehnologiju, pružajući veću produktivnu i zabavnu vrednost“ kaže Rozen Šarma (Rosen Sharma), predsednik i glavni i izvršni direktor BlueStacks-a. „Rad sa AMD-om omogućio nam je brži razvoj proširenjem naše mreže OEM-ova i maloprodaje kako bi se probili do što šire publike potrošača i poslovnih korisnika koja od Androida želi više.“

 

bluestacks

 

AMD Fusion Fond program vrši strateška investiranja u kompanije koje razvijaju jedinstvena digitalna potrošačka i profesionalna iskustva koja koriste snagu proizvoda AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova). AMD Fusion APU-ovi na jednom čipu pružaju snažne računarske sposobnosti zajedno sa grafikom diskretnog nivoa. AMD Fusion APU-ovi su pokretani AMD VISION Engine Softverom, sa redovnim osvežavanjem drajvera dizajniranim za unapređenje stabilnosti i performansi sistema.

 

BlueStacks je osnovan od strane Rozane Šarma (Rosen Sharma), uspešnog preduzetnika koja je do sada osnovala nekoliko companija koje su preuzete od strane industriskih vodećih kompanija poput Microsoft-a, Google-a, Citrix-a i McAfee-a. BlueStacks-ovo softversko rešenje je javno predstavljeno u okviru AMD-ove Fusion Zone na 2011 COMPUTEX Taipei konferenciji.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi
M

Miloš Arsić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar