| Vesti | Softver | MotionDSP koristi AMD i OpenCL
Softver

MotionDSP koristi AMD i OpenCL

amd

AMD (NYSE: AMD) je danas objavio da je MotionDSP optimizovao Ikena ISR softver za prepoznavanje u realnom vremenu za OpenCL i AMD tehnologije. Ikena ISR je revolucionarni alat koji u realnom vremenu vrši video procesiranje i unapređivanje slika, kojim se značajno poboljšava kvalitet videa i slika snimljenih, obavešajnim, nadzornim i izvidnim (ISR) senzorima, pomažući korisnicima da donesu tačne i momentalne odluke u dinamičnim situacijama. Najnovija verzija Ikena ISR softvera je optimizovana da se u potpunosti osloni na OpenCL standarde i AMD tehnologije, poput servera i radnih stanica pokratenih AMD Opteron procesorima i AMD FirePro profesionalnim grafičkim karticama. Portovanje i optimizacija je omogućena upotrebom AMD APP softverskog razvojnog paketa (SDK) za OpenCL. Performanse AMD-baziranog hardvera omogućavaju MotionDSP u potpunosti iskoristi najnoviju akcelerisanu obradu i da u realnom vremenu ostvari rekonstrukciju videa 1080p rezolucije, čineći zatamnjen, drhtav video dovoljno oštrim za upotrebu u sudskim procesima i dovoljno detaljnim za sprovođenje kriminalnih istraga.

 

 

Sarađujući sa AMD-om, u prilici smo da izvučemo nivo performansi koji nismo bili u stanju da postignemo sa drugim proizvođačima“ kaže Šon Vara (Sean Varah), osnivač i glavni i odgovorni direktor, MotionDSP-a. „Obrada u realnom vremenu je od kritične važnosti za ISR analitičare kojima je neophodan bolji ikvalitet videa kako bi donosili odluke tokom dešavanja događaja. Sa najnovijim AMD grafičkim tehnologijama, na samo jednom GPU u mogućnosti smo da obrađujemo 1080p video u realnom vremenu, dva videa u 720p rezoluciji , i pet video prikaza standardne rezolucije – to je vise od 60 procenata unapređenja u poređenju sa rezultatima koje ostvaruju konkurentske tehnologije.“

 

Ikena

 

MotionDSP-ov partner Avwatch donosi prikaz ovih sposobnosti javne i državne bezbendosti njihovom flotom daljinski upravljanih letelica opremljenih običnim visećim kamerama. MotionDSP-ov softver se pokreće na kompaktnim PC serverima opremljenim AMD FirePro profesionalnim grafičkim karticama, i direktno se povezuje sa prikazom sa kamera, momentalno omogućavajući gotovo tri puta bolju video rezoluciju nego alternativna rešenja, dramatično unapređen kvalitet video materijala i slika. Pomoću AMD FirePro grafike, ovakav video visokog kvaliteta se dobija uz minimalno povećanje utrošene energije. Efikasna potrošnja je  is a izuzetno značajan zahtev za postavljanje široke ISR platforme, koje ima striktna ograničenja zagrevanja, težine i potrošnje.

Moćna kombinacija Ikena ISR softvera i AMD-baziranog hardvera omogućava ISR analitičarima da dobiju bolji video i naprednu analitiku – momentalna obaveštenja o stanju na terenu u realnom vremenu ISR video prikaza. To je od kritične važnosti za brzo procenjivanje razvoja situacije“ kaže Mandžu Hegd  (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Fusion expirience Programa. „Radeći sa idnustriskim standardima poput OpenCL-a, MotionDSP je u mogućnosti da ima veći izbor interoperabilnosti hardvera, donoseći sposobnosti obaveštavanja u realnom vremenu širokoj grupi odbrambenih i drugih sigurnosnih zvaničnika.“ OpenCL je prvi istinski otvoren i besplatan programski standard za generalnu upotrebu u heterogenom računarstvu. OpenCL pomaže programerima da sačuvaju njihova skupocena investiranja u izvorni kod i da sa lakoćom ciljaju na vise-jezgarne CPU-ove, Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove) i najnoviju grafiku, sve se to nalazi u AMD-ovoj ponudi.

MotionDSP će demonstrirati Ikena ISR na sajmu obalske srtraže u Tampi, Florida 25. Oktobra na štandu #529. Studija slučaja o vrednosti toga šta nude AMD i MotionDSP-a u ISR zajednici je takođe dostupna.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi
M

Miloš Arsić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar