| Vesti | Softver | NVidia unapređuje igranje na Linux računarima
Softver

NVidia unapređuje igranje na Linux računarima

Nvidia linux drajveri

Kompanija NVidia je najavila nove drajvere za svoju GeForce seriju grafičkih karti za računare koje pogoni Linux operativni sistem. Pod kriptičnom oznakom R310 kriju drajveri koji bi trebalo da donesu mnoga poboljšanja u vidu smanjivanja vremena učitavanja i udvostručavanja performansi u igrama.

 

 

Novi R310 drajveri su dostupni za preuzimanje na www.geforce.com portalu i temeljno su testirani na Steam platformi pod Linux-om. Steam je popularna platforma za distribuciju igara kompanije Valve koje je zvanično u beta fazi za Linux operativne sisteme. Primera radi, novi drajver je doneo uvećanje od preko 150 fps-ova (sa 143 na 301 fps) u beta verziji igre Left for Dead 2, na sistemu baziranom na Core i7-3930K procesoru, 8GB RAM memorije i Ubuntu 12.04 32-bit operativnom sistemu.

R310 drajveri podržavaju kako najnovije karte iz serije 600, tako i one prethodnih generacija (uključujući tu i seriju 8). Svakako je preporuka da svi vlasnici NVidia grafičkih karti izvrše osveženje drajverskog paketa.

 

 Izvor: NVidia


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar