| Vesti | Softver | 70 aplikacija uvodi podršku za GPU akceleraciju
Softver

70 aplikacija uvodi podršku za GPU akceleraciju

Nvidia 70 Aplikacija Gpu Akceleracija

Kompanija NVidia je nedavno objavila da je ove godine više od 70 široko korišćenih aplikacija uvelo podršku za GPU akceleraciju. Time je broj dostupnih aplikacija koje podržavaju GPU akceleraciju porastao na preko 200 aplikacija.

 

 

Tri najnovije aplikacije koje nude GPU akceleraciju su:

 

ANSYS Fluent – omogućava inženjerima da razviju još aerodinamičnije automobile i avione koji mogu uštedeti milione dolara kada je u pitanju gorivo, ili unaprede termalni menadžment i pouzdanost elektronike koja je integrisana u paketima. ANSYS Fluent je dodao novi beta solver sa podrškom za jedan GPU svojim vodećim NVIDIA CUDA aplikacijama, uključujući ANSYS Mechanical.

MSC Nastran – Korišćen od strane skoro svakog proizvođača u automobilskoj industriji, MSC Nastran je GPU ubrzan softver za strukturnu simulaciju mehanike koji pomaže pri optimizaciji buke, vibracija i drugih perfomansi (NVH) koje čine bitne stavke pri ocenjivanju kvaliteta vozila.

CHARMM – Široko korišćen od strane naučnika kako bi se izučavao biološki proces na molekularnom nivou, CHARMM GPU akceleracija omogućava tačnije izučavanje ključnih proteina bolesti i interakciju sa potencijalnim lekovima kako bi se razvio efektivniji tretman.

Kompletna lista aplikacija je dostupna na ovoj stranici.


Izvor: NVidia


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar