| Vesti | Softver | ASUS: Podrška za AMD Ryzen Desktop procesore sa Radeon Vega
Softver

ASUS: Podrška za AMD Ryzen Desktop procesore sa Radeon Vega

ASUS Ryzen

Kompletna linija ASUS-ovih AM4-socket-based matičnih ploča će od sada nuditi podršku za prve AMD Ryzen desktop procesore sa Zen arhitekturom i Radeon Vega APU-ovima (Accelerated Processing Units), putem BIOS update-a.

Svi ovi novi APU-ovi AMD Ryzen 2000 serije kombinuju do četiri Zen-based CPU jezgara sa integrisanom Radeon Vega grafikom.

Iz kompanije navode da oni koji već poseduju ASUS-ove AM4-socket matične ploče mogu da update-uju svoje sisteme brže i lakše sa intuitivnim ASUS USB BIOS Flashback ili ASUS EZ Flash 3 alatima.

Pored toga, update-ovani grafički drajver koji je dostupan na ASUS Support sajtu, poboljšava integrisanu AMD Radeon grafiku radi što boljeg igračkog i vizuelnog iskustva sa AMD Ryzen APU-ovima iz 2000 serije.

„Update-ovanje ASUS AM4-socket-based matične ploče radi kompatibilnosti sa najnovijim AMD Ryzen APU-ovima iz serije 2000 trajaće svega par momenata uz dve jednostavne metode“ – navodi se u press saopštenju.

„Uz ASUS-ov ekskluzivan USB BIOS Flashback dodatak koji je ugrađen u više ASUS matičnih ploča, korisnici će samo morati da download-uju najnoviji UEFI BIOS na USB fleš drajv, povežu napajanje za matičnu ploču, instaliraju FAT32-formatiran USB drajv, i pritisnu USB BIOS Flashback ili Reset button na samoj matičnoj ploči. Uporedo sa tim, korisnici takođe mogu update-ovati putem EZ Flash 3 koji je ugrađen u ASUS UEFI BIOS. Ova alatka omogućuje update putem ubačenog USB drajva ili downloadovanjem direktno sa interneta.“

Dalje u saopštenju, čelnici ASUS-a navode da bi korisnici trebali da se update-uju na najnoviji Radeon Vega drajver (V23.20.817.0 ili kasniji) kako bi uživali u što boljim performansama.

 

ASUS Ryzen 01

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu