| Vesti | Softver | GIGABYTE dodao podršku za AMD „Raven Ridge“ na AM4 matičnim pločama
Softver

GIGABYTE dodao podršku za AMD „Raven Ridge“ na AM4 matičnim pločama

GIGABYTE

Stigli su novi BIOS-i iz kompanije GIGABYTE za AM4 matične ploče koji su bazirani na AMD X370, B350, kao i A320 čipsetovima.

Sa najnovijim BIOS update-om, AM4 matične ploče imaju podršku za najnovije AMD Ryzen Desktop procesore sa Radeon Vega grafikom, koje spajaju CPU i GPU funkcije kroz novu arhitekturu.

Iz kompanije navode da će ova sinergija ne samo omogućiti solidne performanse procesora, već će takođe proizvesti impresivne performanse pri grafici bez potrebe za dodavanjem dedicated grafičkih karti.

„GIGABYTE je sproveo opširno istraživanje i pripremu pri razvoju BIOS-a kako bi se maksimizovala stabilnost i kompatibilnost sa najnovijim AMD Ryzen Desktop procesorima sa Radeon Vega grafikom“, navodi Jackson Hsu, zamenik direktora GIGABYTE ogranka za matične ploče.

AMD Ryzen Desktop procesori sa Radeon Vega grafikom kombinuju procesorske performanse 4-jezgarnog, 8-threadskog Ryzen 5 2400G, kao i 4-jezgarnog, 4-threadskog Ryzen 3 2200G koji je izgrađen od 14nm tehnologije sa grafičkom performansom Radeon Vega CPU arhitekture, za koju se iz kompanije navodi da može da izdrži 11 poligona po clock-u, kako bi se omogućile najbolje procesorske i integrisane grafičke performanse za gejming.

Iz kompanije takođe navode da su GIGABYTE AM4 matične ploče sastavljene of Ultra-Durable komponenti, gde je naglašena izdržljivost kako bi se omogućile što bolje performanse.

Tu je i Smart Fan 5 tehnologija hlađenja za ove matične ploče, koja pomaže pri zahtevnijim operacijama, Ultra Durable Armor koji ojačava strukturalni integritet PCIe slotova kako bi se onemogućilo savijanje slotova od strane težih grafičkih karti.

Kao šlag na torti, radi dodatne estetike, tu je RGB Fusion tehnologija, gde korisnici mogu da utilizuju RGB Fusion aplikaciju kao unifikovani interfejs za kastomiziranje RGB svetlosnih funkcija.

 

GIGABYTE 01

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu