| Vesti | Ostalo | Održan još jedan Intel Developer Forum – IDF15
Ostalo

Održan još jedan Intel Developer Forum – IDF15

Intel Developer Forum

Kompanija Intel je održala još jedan Intel Developer Forum u San Francisku, koji je trajao od 18. do 20. avgusta. U uvodnom obraćanju na ovogodišnjem Intel Developer Forumu (IDF15), Brajan Krzanič, generalni direktor kompanije Intel, istakao je nove proizvode, alate i programe koji podržavaju rastuću personalizaciju računarstva i opisao trendove u stvaranju novih šansi za programere.

Brajan Krzanič je predstavio veliki broj novosti u vezi sa Intel RealSense tehnologijom koja će omogućiti opcije dubinskog očitavanja (depth sensing) na više uređaja i aplikacija, i najavio je nove saradnje u oblasti obezbeđivanja Interneta Stvari (Internet of Things – IoT), uz dodatak programa i seta alata za programere pomoću kojih bi ubrzali pronalaženje industrijskih IoT rešenja za tržište. Što se tiče visoko personalizovanog sveta prenosivih računara, Krzanič je izneo podatke o Intel Curie modulu i najavio novi takmičarski reality show – „America’s Greatest Makers“. 

Svake godine na IDF događaju Intel deli svoju viziju budućnosti tehnoloških inovacija sa programerima i partnerima koji će kreirati proizvode, upravljati sistemima, proizvesti filmove, napraviti igračke i uređaje koji će ljudima pružiti jedinstvene doživljaje. A evo i šta je bilo najzanimljivije na ovogodišnjem Intel Developer Forumu…

 

 

Intel RealSense tehnologija će biti dostupna na velikom broju platformi, pružajući više mogućnosti programerima da kreiraju nove hardvere i softvere sa dubinskim očitavanjem. A u saradnji sa kompanijom Google, Intel uvodi inovacije u mobilno dubinsko očitavanje, kombinujući Project Tango kompanije Google i RealSense tehnologiju kompanije Intel u programerskom Android smartphone paketu, gde Project Tango omogućava nova iskustva, uključujući unutrašnju navigaciju i područje učenja, VR, 3D skeniranje i još mnogo toga.

 

Intel Developer Forum 1 T

 

Premijera „America’s Greatest Makers“ programa je zakazana za prvu polovinu 2016. godine. Učesnici takmičenja nadmetaće se za nagradu od milion dolara, a njihov zadatak je da osmisle prenosivu tehnologiju i smart povezane uređaje koje pokreće Intel Curie modul.

 

Intel Developer Forum 2 T

 

Intel je predstavio i Optane tehnologiju, koja je bazirana na revolucionarnoj 3D XPoint  neizbrisivoj memoriji u kombinaciji sa naprednim sistemom memorijske kontrole, kako bi se oslobodio ogroman potencijal performansi predstojećih proizvoda. Intel Optane tehnologija prvi put će se pojaviti 2016. godine u obliku novih visoko-izdrživih memorijskih diskova. Nova generacija Intelove memorijske tehnologije će takođe pokretati i novu Intel DIMM liniju, dizajniranu za novu generaciju Intelovih platformi za podatke.

 

Intel Developer Forum 3 T

 

Fossil Grupa je prikazala tri poizvoda zasnovana na Intel tehnologiji, prvi put najavljene u septembru 2014. godine, uključujući i Android Wear modele. Proizvodi će biti dostupni krajem ove godine.

 

Intel Developer Forum 4 T

 

Intel je najavio i novu softversku platformu dizajniranu specijalno za Intel Curie module, koja uključuje sve hardvere, firmvere, softvere i SDK aplikacije koje omogućavaju različita iskustva na uređajima. Intel IQ Software kompleti će podržati buduće verzije ove platforme. 

 

Intel Developer Forum 5 T

 

Intelova Enhanced Privacy Identification (EPID) tehnologija će biti implementirana od strane vodećih IoT senzora i proizvođača mikro-kontrolora, uključujući Atmel i Microchip, kako bi osigurali rastući pametan i povezan svet.

 

Izvor: Intel

 

Komentarišite na forumu