| Vesti | Hardver | Verbatim predstavio prenosivi hard disk sa USM interfejsom
Hardver

Verbatim predstavio prenosivi hard disk sa USM interfejsom

uvodna

Kompanija Verbatim je nedavno predstavila svoj prvi prenosni disk koji koristi USM (Universal Storage Module) interfejs. Verbatim Store `n` Go prenosni hard disk nudi korisnicima do sada neviđenu fleksibilnost u povezivanju i dolaze u kapacitetima od 500 GB, kao i 1 TB.

 

 

USM interfejs omogućava povezivanje hard diskova na računar uz pomoć nekoliko aktuelnih intefejsa, kao što su USB 3.0, FireWire 800, eSATA ali i uz pomoć nadolazećeg ThunderBolt priključka. Novi hard disk iz Verbatima dolazi sa USB 3.0 adapterom, uz opcionu podršku za prethodno nabrojane interfejse.

 

VBUSM 03 T

 

Ipak, najveća novina koju USM interfejs donosi jeste standardizovana specifikacija kojom se definiše direktno povezivanje eksternih diskova koji zahtevaju dodatno napajanje. Moduli i priključci SATA USM interfejsa omogućavaju korisnicima da na jednostavan način povežu svoje prenosne uređaje sa računarima, televizorima, konzolama (ili bilo kojim drugim uređajem koji podržava USM), bez potrebe za dodatnim napajanjem ili kablovima.

“Specifikacija SATA USM za primenu u prenosivim uređajima za čuvanje podataka razvijena je od strane udruženja Serial ATA International Organization (SATA-IO), neprofitnog industrijskog konzorcijuma, u saradnji sa gotovo 200 vodećih tehnoloških kompanija”, objašnjava Peter de Waal, menadžer za marketing hard diskova u kompaniji Verbatim. “Ova specifikacija omogućava proizvođačima da u televizore, igračke konzole, STB-ove, računare, docking stanice i druge uređaje ugrade standardni priključak u koji se mogu priključiti moduli za skladištenje podataka bez kabla, sa integrisanim napajanim SATA interfejsom”.


VBUSM 04 T

VBUSM 01 TVBUSM 02 T

 

Verbatim Store `n` Go dolazi sa preinstaliranim softverskim paketom koji omogućava jednostavno bekapovanje i formatiranje drajva, kao i Green Button alatku za uštedu električne energije. Novi Verbatim prenosni diskovi su već sada dostupni na našem tržištu po ceni od 13.700 dinara za manji i 18.300 dinara za model sa većim kapacitetom.

 

Izvor: Verbatim


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar