| Vesti | Hardver | Team Group najavio T-CREATE EXPERT NVMe SSD
Hardver Team Group

Team Group najavio T-CREATE EXPERT NVMe SSD

Poslednjih godina tržište kripto valuta dobija veliku pažnju, što dovodi do kontinuiranog porasta globalnog rudarstva. Chia, koja je započela trgovinu u maju, jedna je od novih vrsta kripto valuta. Metoda rudarenja razlikuje se od prethodnih kripto valuta koje koriste GPU-ove i ASIC-ove za dovršavanje proračuna i zaradu.

TEAMGROUP je razvio EXPERT PCIe SSD, pod okriljem T-CREATE brenda, a iz kompanije navode da je u pitanju najbolji izbor za ekološki prihvatljivo „rudarenje kapacitetima“ koje Chia promoviše. Mreža Chia koristi algoritam nazvan „Dokaz o prostoru i vremenu“ (eng. Proof of Space and Time).

„Mogući prinos farmera Chia direktno je proporcionalan njihovoj količini prostora za skladištenje. Ako danas želite da zaradite veći profit, treba da imate više prostora na čvrstom disku. Ovaj pristup osigurava da niko neće dizajnirati namenski hardver (ASIC) za njegovo rudarenje.

Kapacitet skladišta i potrošnja energije takođe su relativno nepovezani“ – navode iz kompanije u saopštenju. „Stoga je mreža Chia novi „zeleni“ sistem valuta. Ako se želite pridružiti rudarskoj zajednici koristeći ovaj ekološki prihvatljiv model, T-CREATE EXPERT PCIe SSD može vam pomoći da postignete najbolje rezultate.“

Ovaj model nudi TBW do 12.000 TB, što ga čini korisnim alatom za podršku intenzivnim write-cycle algoritmima potrebnim za rudarski proces. U poređenju sa TEAMGROUP-ovim MP33 PCIe SSD ili QX SSD, T-CREATE EXPERT PCIe SSD ima 3 do 10 puta veću izdržljivost.

 

Izvor: TEAMGROUP

 

Komentarišite na forumu…