| Vesti | Hardver | NZXT najavio N7 Z590 matičnu ploču
Hardver NZXT

NZXT najavio N7 Z590 matičnu ploču

Iz kompanije NZXT stiže vest o izlasku NZXT matične ploče N7 Z590, a u pitanju je njihova najnovija ATX matična ploča zasnovana na Intelu koja nudi mogućnosti i estetiku koja će se zasigurno dopasti onima koji žele da sastave svoj idealni build.

NZXT N7 Z590 nudi elegantan dizajn i pojednostavljeno iskustvo sklapanja u najnoviji Intelov čipset, nudeći podršku za Intelovu 11. generaciju Rocket Lake CPU-a, PCIe gen 4 i najnovije standarde bežične povezanosti koji uključuju Wi-Fi 6E i Bluetooth V5.1.

Iz kompanije navode da su komentari iz zajednice bili inspiracija za implementiranje dodatnog I/O ulaza sa strane, kao i poboljšanje termalnih performansi uz više napojnih faza i slojeva na ploči. N7 Z590 je dizajniran sa Intel Z590 čipsetom, i kompatibilan je sa desetom i jedanaestom generacijom Core i9, Core i7, kao i Core i5 proesora.

Kada se govori o naponskim sekcijama, zastupljen je 12+2 DrMOS dizajn faza, kao i šestoslojni PCB. N7 Z590 nudi mogućnosti povezivanja uz Intel Wi-Fi 6E bežičnu konektivnost i Bluetooth V5.1. U ponudi su dva M.2 konektora za uređaje za skladištenje podataka.

Ukoliko želite da overklokujete, N7 Z590 nudi brzine overklokovanja memorije do 4600MHz i Intel XMP 2.0. Kada se govori o zvuku, na N7 Z590 matičnoj ploči je zastupljen osmokanalni HD zvuk.

N7 Z590 uključuje ključne karakteristike RGB i Fan kontrolera, omogućavajući intuitivno upravljanje četiri RGB osvetljenja i sedam kanala ventilatora putem CAM softvera.

Podržani su dodaci za osvetljenje svih proizvođača. Metalni poklopac je dostupan u beloj ili crnoj boji za besprekoran izgled koji se uklapa u pozadinu bilo kog kućišta NZXT H serije.

N7 Z590 uključuje WiFi 6E konekciju i koristi sve PCI Express staze dostupne iz CPU-a i čipseta.

N7 Z590 matična ploča je u prodaji po preporučenoj maloprodajnoj ceni od oko 280 dolara.

 

Komentarišite na forumu…