| Vesti | Hardver | GIGABYTE predstavio prve Eyesafe gejming monitore
Hardver Gigabyte

GIGABYTE predstavio prve Eyesafe gejming monitore

Eyesafe Inc, poznat po low blue light rešenjima je objavio da je GIGABYTE uspešno sertifikovao pet gaming monitora koji ispunjavaju Eyesafe Display standarde. Pet GIGABYTE Eyesafe sertifikovanih modela su AORUS FI32Q, M28U, M32Q, G24F, i predstojeći AORUS FI32U.

Ovi modeli obeležiće GIGABYTE-ove prve monitore koji su dizajnirani da udovolje zahtevima za sertifikaciju TUV Rheinland Eyesafe standarda, globalno priznatog i najnaprednijeg skupa zahteva za upravljanje plavim svetlom i performanse boja u industriji potrošačke elektronike.

Eyesafe Standardi razvijeni su zajedno sa vodećim oftalmolozima, optometristima i inženjerima koji ozbiljno brinu o potencijalnim rizicima od prekomerne izloženosti visokoenergetskom plavom svetlu. „Zdravlje i sigurnost su od najveće važnosti za GIGABYTE“, naveo je Ming-Hsiung Liu, potpredsednik GIGABYTE-a.

„Naša kompanija je ponosna što je predstavila Eyesafe sertifikovane gejming monitore, pomažući u smanjenju rizika od plavog svetla i promovišući udobnost oka za igrače. GIGABYTE je posvećen zdravlju i dobrobiti naših potrošača.“ „Poželeo bih dobrodošlicu GIGABYTE-u u Eyesafe porodicu“, rekao je Justin Barrett, izvršni direktor kompanije Eyesafe.

„Eyesafe je globalno priznata marka za low blue light rešenja i verujemo da GIGABYTE-ov potez pokazuje da GIGABYTE vidi kuda je krenula industrija igara, i da su stavili akcenat na zdravlje tokom dizajna.“

Dr Mitchell Jackson, vodeći oftalmolog sa sedištem u SAD-u i član Savetodavnog odbora za zdravlje Eyesafe Vision, čestitao je GIGABYTE-u na ovom koraku u ime zdravlja i sigurnosti potrošača:

„Kao očni lekar i otac – imam dva sina koji su profesionalni igrači – iz prve ruke znam važnost sigurnosti i udobnosti očiju u igrama. GIGABYTE treba pohvaliti za vođstvo u ovom važnom zdravstvenom pitanju.“

 

Izvor: GIGABYTE

 

Komentarišite na forumu…