| Vesti | Hardver | Stižu MasterBox Q300 kućišta iz Cooler Mastera
Hardver

Stižu MasterBox Q300 kućišta iz Cooler Mastera

Q300

Iz Cooler Mastera nam stižu dva nova kućišta iz MasterBox Q300 serije, gde iz ove kompanije navode da su akcenat stavili na veličinu, build potencijal, kao i modularnost.

Iako oba kućišta imaju podršku za mATX matične ploče, MasterBox Q300P, kao i Q300L su takođe u stanju da smeste i full-size ATX napajanje, kao i radijator do 240mm na prednjoj strani.

Q300P, kao i Q300L su namenjeni onima koji žele da sastave prenosivi gejming rig za LAN korišćenje uz dovoljno snage potrebne kako bi se izdržale naporne gejmerske sesije.

„Opcije kućišta na mATX tržištu nisu toliko široke koliko bi to volela naša zajednica“, naveo je Matteo Stracciari, upravnik kućišta iz Cooler Master-a. „Oni koji žele kompaktno gejming kućište se mogu pouzdati u novu Q300 seriju.“

Najpre, tu je I/O panel, koji je podesiv na čak šest različitih lokacija na prednjem delu, gornjem, kao i donjem delu na obe strane kućišta. Pored toga što poseduje mATX form factor, MasterBox Q300 serija može smestiti standardni ATX PSU, i samim tim će mATX build-ovi imati onoliko energije koliko im je potrebno. Kako biste oslobodili prostor unutar MasterBox Q300 kućišta, 28mm iza matične ploče nudi dovoljno mesta kako bi se rasporedili ATX PSU, kao i kablovi.

 

Q300 01

 

Najpre, tu je Q300L koji nudi šablonske filtere protiv prašine na prednjem i zadnjem panelu. Ovi filteri su magnetni i mogu da se brzo skinu za što lakše čišćenje, a takođe kućište može stajati vertikalno ili horizontalno. Što se tiče Q300P, dodatne četiri ručke ga čine jednostavnim za nošenje i transport, dok su se za dodatni vizuelni doživljaj pobrinuli DarkMirror prednji i gornji paneli.

Tu su i dva unapred instalirana RGB LED ventilatora od 120mm iza prednjeg panela i RGB osvetljenje na vrhu. Jedan RGB kontroler je uključen u paket dodatne opreme, a takođe korisnici mogu povezati kabl dugmeta za resetovanje i kontrolisati RGB osvetljenje direktno sa I / O panela ako matična ploča nema RGB mogućnosti.

Q300L, kao i Q300P su dostupni online po ceni od 40 evra za Q300L, i 70 evra za Q300P.

 

Q300 02

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

k

kocka

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar