| Vesti | Hardver | Seagate će ove godine osvežiti kompletnu HDD i SSD ponudu
Hardver

Seagate će ove godine osvežiti kompletnu HDD i SSD ponudu

Seagate HDD SSD ponuda

Iz kompanije Seagate najavljuju da će ove godine predstaviti veliki broj novih proizvoda, uključujući kvalitetnije SSD uređaje i hard diskove većih kapaciteta. Još nisu izneli nikakve detalje o novim proizvodima, ali su naglasili da će osvežiti skoro kompletan portfolio HDD i SSD uređaja.

Seagate u svojoj ponudi trenutno ima mnoštvo potrošačkih hard diskova, komercijalnih računara i sistema za preduzeća, a najavljene novine podrazumevaju povećanje kapaciteta i poboljšanje performansi hard diskova uz upotrebu novih ploča, kao i predstavljanje potpuno novih proizvoda, dizajniranih za segmente tržišta u nastajanju. Seagate je nedavno i predstavio određene HDD uređaje sa specifičnim namenama, kao što su cold data storage, NAS rešenja za preduzeća i male firme i sl. 

 

Što se tiče solid-state rešenja, Seagate će različitim OEM proizvođačima i poslovnim korisnicima ponuditi svoje SSD-e i Nytro flash akceleratorske kartice. S obzirom da je Seagate prošle godine preuzeo poslovanje sa SandForce flash kontrolerima od kompanije Avago Technologies, razumno je očekivati da će koristiti svoje kontrolere barem na nekim SSD uređajima.

 

Seagate HDD SSD ponuda 1 Seagate HDD SSD ponuda 2

 

Ono što nam tek preostaje da saznamo je da li će kompanija Seagate konačno predstaviti i liniju SSD-a namenjenih svakodnevnim korisnicima i entuzijastima.

 

Izvor: Kit Guru

 

Komentarišite na forumu