| Vesti | Hardver | Predstavljeni novi LG fleksibilni OLED paneli
Hardver

Predstavljeni novi LG fleksibilni OLED paneli

LG Flexible OLED

Kompanija LG je predstavila nove fleksibilne OLED panele koji mogu da se savijaju još više nego postojeći i koji će možda biti konačno rešenje za implementaciju u pametne uređaje i time otvoriti vrata velikom broju inovacija.

LG fleksibilni OLED paneli su u potpunosti izrađeni od plastike, bez prisustva stakla koje može da se razbije, te pružaju sigurnost pri savijanju. Pritom nude podjednako dobro osvetljenje, energetsku efikasnost i reprodukciju boja, kao i svi današnji smart telefoni i tableti sa staklenim panelima. 

 

Treba naglasiti da se ova nova tehnologija odnosi na panele za pozadinsko osvetljenje, a ne na same ekrane telefona i tableta, i sigurno ćemo se dosta načekati dok se ne nađu u gotovim mobilnim uređajima. Iako ovo znači da nećemo uskoro imati telefone koje možemo zarolati i staviti u džep, možemo očekivati uređaje neobičnih oblika sa ekranima koji neće moći da se razbiju.

 

LG Flexible OLED 1

 

LG je trenutno u procesu obezbeđivanja inženjerskih uzoraka za partnere koji su spremni da u proizvodnju uvrste njihove nove fleksibilne OLED panele, a masovna proizvodnja bi mogla početi u julu ove godine.

 

LG Flexible OLED 2

 

Dakle, postoji mogućnost da ćemo krajem godine početi da viđamo uređaje od LG-a i drugih proizvođača koji će implementirati ovu novu tehnologiju.

 

Izvor: Geeky Gadgets, Liliputing

 

Komentarišite na forumu