| Vesti | Hardver | Predstavljen CM Storm Sentinel Advance II
Hardver

Predstavljen CM Storm Sentinel Advance II

uvodna

Kompanija Cooler Master je pod svojim brendom Storm predstavio gejmerski miš CM Storm Sentinel Advance II. Reč je o nadogradnji starog modela, a kao ključno unapređenje u odnosu na prethodnika jeste novi laserski senzor, Avago 9800, sa maksimalnom rezolucijom od 8200 tačaka po inču, što bi trebalo da unapredi preciznost i osetljivost u odnosu na prethodnika.

 

 

Pored same rezolucije, jedna od bitnih karakteristika novog senzora jeste i izrazito malo “rastojanje podizanja“ (Lift Off Distance) od samo 1.5 milimetara, što bi trebalo da spreči neželjeno kretanje kursora prilikom slučajnog (ili namernog) podizanja miša od podloge. Osim senzora, unapređenje je dobila i “Sentinel-X“ memorija, koje sada ima 128 KB (64KB u starom modelu), a koristi se za čuvanje predefinisanih makro akcija i profila. Pored tri standardna, na novom Sentinelu se našlo mesta za još šest programabilnih dugmadi, čiju je funkcionalnost moguće definisati u „Advanced Storm Tactics“ softveru.

 

CM SENT2 02 TCM SENT2 03 T

 

Dizajn novog modela nije puno napredovao u odnosu na prethodnika. CM Storm Sentinel Advance II je i dalje ergonomski oblikovan za desnoruke korisnike. Kao i kod prethodnika, prisutan je programabilni OLED displej, višebojno LED osvetljenje i pet tegova od 4.5 grama, za preciznu kontrolu mase miša. Kada smo već pomenuli masu, trebalo bi napomenuti da je masa miša (bez tegova) 139 grama.

 

CM SENT2 01

 

Specifikacije:


CM SENT2 04

 

Novi Sentinel se na tržištu očekuje sredinom meseca.

 

Izvor: Cooler Master


Komentarišite na forumu