| Vesti | Hardver | NVIDIA donosi laptop igračima novi nivo snage i portabilnosti sa GeForce GTX 560M
Hardver

NVIDIA donosi laptop igračima novi nivo snage i portabilnosti sa GeForce GTX 560M

nvidia

NVIDIA je na Computex sajmu predstavila prvi laptop grafički procesor za gejming u svojoj nagrađivanoj GeForce 500M seriji laptop grafičkih procesora. GeForce GTX 560M grafički procesor predstavlja pravu stvar za gejming laptop računare, donoseći bezkompromisno igračko iskustvo u punoj 1080p rezoluciji u najpopularnijim DirectX 11 naslovima. Po prvi put, vodeći proizvođači će takođe nuditi GeForce GTX igračke grafičke procesore sa NVIDIA Optimus tehnologijom.

 

GeForce-GTX-560m_T

 

„Kombinacija GeForce GTX 560M i NVIDIA Optimus tehnologije znači da će igrači imati 50 frejmova u sekundi u Duke Nukem Forever i pet sati trajanja baterije u Microsoft Office-u“, izjavio je Rene Has, generalni menadžer za laptop proizvode, kompanije NVIDIA i dodao: „To je prava snaga i prava portabilnost“.

 

Dostupna samo sa NVIDIA grafičkim procesorima, NVIDIA Optimus tehnologija omogućava dodatni život bateriji tako što automatski uključuje i isključuje grafički procesor, pa isti radi samo onda kada je potrebno. Pogodnost NVIDIA Optimus tehnologije je uključena u više od 80 procenata laptop računara sa GeForce 500M serijom grafičkih procesora i koristi se od strane svakog većeg proizvođača laptop računara.

 

GeForce GTX 560M grafički procesori su „DirectX 11 Done Right“, i nude bolje performanse po vatu u odnosu na stariju generaciju, sa više frejmova i više detalja i sve to uz isti život baterije. Moć GeForce GTX grafičkih procesora znači da se igrači mogu igrati u punoj 1080p rezoluciji sa naprednim tehnološkim karakteristikama koje izdvajaju GeForce grafičke procesore od konkurencije, uključujući:

 

  • Podrška za NVIDIA 3D Vision tehnologiju, najbolju 3D tehnologiju za laptop računare.

  • Podrška za NVIDIA PhysX tehnologiju, za fizičke efekte u igrama, u realnom vremenu.

  • Podrška za NVIDIA CUDA arhitekturu, za aplikacije za grafičko računarstvo.

 

GTX grafički procesori podršavaju i NVIDIA SLI tehnologiju, najskalabilniju platformu za više grafičkih procesora u industriji, koja duplira gejming performanse, i koji su takođe podržani od strane priznatih NVIDIA Verde drajvera za laptop računare.

 

Za tanke i lagane laptop računare, kompanija NVIDIA je takođe i osvežila svoje GT 500M grafičke procesore niže klase sa dolaskom GeForce GT 520MX grafičkog procesora. GeForce GT 520MX nudi bolje performanse, širu podršku i naprednije karakteristike u odnosu na integrisanu grafiku i predstavlja korak napred u odnosu na postojeći GeForce GT 520M grafički procesor.

 

Alienware i Toshiba će ponuditi laptop računare koji sadrže GeForce GTX 560M i Optimus tehnologiju. ASUS, Clevo, MSI, Medionand i drugi će ponuditi laptop računare sa GeForce GTX 560M grafičkim procesorom. ASUS, Samsung i drugi će imati u ponudi laptop računare sa GeForce GT 520MX.

 

Evo i pregleda performansi novog GTX 560M čipa u 3D Mark Vantage testu u odnosu na druge čipove iz GT 500M serije.

 

performanse

 

 

Izvor : Nvidia

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar