| Vesti | Hardver | Nova Intel SSD serija
Hardver

Nova Intel SSD serija

intel

Kompanija Intel je najavila svoju novu seriju SSD-ova pod nazivom „Intel SSD 310“. Nova SSD serija će imati performanse na nivou postojeće Intel X25 serije, ali će sve biti upakovano u 1,8″ kućišta! Dimenzije novog SSD-a će biti 51x30x5 mm, a težina samo 10 grama! Ovaj SSD će biti savršen izbor za dual-drive prenosnike, za inovativne tablete, kao i veliku primenu u industrijskim i vojnim aparatima, jer ne troši mnogo električne energije, izuzetno je brz, pored toga i malih dimenzija!

 

Intel_SSD_1.8_1

 

Intel SSD 310 je izrađen u 34 nanometara, odnosno njegova NAND flash memorija. Biće dostupan u m-SATA fabričkoj formi u kapacitetima od 40GB i 80GB.

Intel_SSD_1.8_2

 

Intel SSD 310 serija će imati performanse Intel SSD uređaja od 2,5″, ali će biti primetno manjih dimenzija i potrošnje“ rekao je Tom Butler -direktor marketinga za Lenovo ThinkPad seriju proizvoda, a zatim i dodao:“Mi ćemo ponudi nove Intel SSD uređaje u našim inovativnim prenosnicima, i radujemo se tome!“

 

Intel_SSD_1.8_3

Treba napomenuti da je Intel SSD 310 serija dobila i priznaje od „DRS Technologies“ u kategoriji „ARMOR communications tablet PC“ u Las Vegasu. Ovo priznanje se dodeljuje uređajima koji su u stanju da rade na visokim temperaturama, mogu da izdrže velike potrese i vibracije, kao i oni koji poseduju visoku autonomiju.

 

Intel_SSD_1.8_4

„Sa željom da korisnicima koji svoje mobilne uređaje izlažu ekstremnim uslovima udovoljimo, naš izbor je Intel SSD 310 serija“ rekao je Mike Sarrica, potpredsednik i generalni menadžer „DRS Tactical Systems Inc“-a.

„Intel SSD 310 serija je prva u talasu SSD proizvoda koje ćemo predstaviti u toku ove godine“ rekao je Tom Rampone, Intel-ov potpresednik i generalni menadžer „Intel NAND Solutions Group“-a, a zatim i dodao:„Sa ovom serijom Intel SSD-a Intel je u stanju da ponudi pune SSD performanse u veoma malom „pakovanju““.

 

 

Intel je već krenuo sa isporukama Intel SSD 310 serije po preporučenoj ceni od 99 američkih dolara za verziju od 40GB, odnosno 179$ za verziju od 80GB (na količinu od 1.000 jedinica).

Izvor: Techpowerup

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar