| Vesti | Hardver | Foxconn Quantum Force P67 matična ploča
Hardver

Foxconn Quantum Force P67 matična ploča

foxconn

Najveći OEM proizvođač matičnih ploča, kompanija Foxconn, nastavlja sa tradicijom „Quantum Force“ brenda. Za one koji to ne znaju, Quantum Force kod Foxconn-a je isto što i ROG kod ASUS-a, što znači da je akcenat stavljen na gejmere i overklokere. Nova matična ploča će biti namenjena Intel LGA1155 ležištu, odnosno Sandy Bridge procesorima. Quantum Force P67 matična ploča će posedovati digitalnu naponsku jedinicu za CPU, kao i višefazno filtriranje napona za DDR3 memoriju.

 

Foxconn_P67_maticne_1

Quantum Force P67 matična ploča je opremljena sa „8+2 channel HD audio“ podrškom sa optičkim i koaksijalnim SPDIF konektorima, dva USB 3.0 porta, deset USB 2.0 portova, FireWire podrškom, kao i sa dva gigabitna ethernet priključka.

Foxconn_P67_maticne_2

Quantum Force P67 matična ploča je overklokerski nastrojena. Na samom PCB-u postoji set „overklokerskih tastera“, zatim tu je: LED dijagnostika, taster za čišćenje postavke BIOS-a, veoma dobro opremljen BIOS koji se nalazi u odvojenim EEPROM čipovima, kao i precizni Volterra čip koji je zaslužen za regulisanje napona.

Foxconn_P67_maticne_3

Foxconn Quantum Force P67 matična ploča je sigutno tek prva u nizu matičnih ploča ove kompanije koja će biti namenjena Intel LGA1155 procesorima.

 

Izvor: Techpowerup

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar