| Vesti | Hardver | Nokia predstavlja Nokia 500
Hardver

Nokia predstavlja Nokia 500

nokia

Nokia je predstavila Nokia 500, novi smart telefon koga karakteriše jednostavnost u rukovanju i ekran osetljiv na dodir. Ugradnjom najbržeg procesora do sada, kamere od 5MP, odličnom reprodukcijom muzike i brojnim zabavnim sadržajima, preinstaliranim mapama i navigacijom korak po korak, Nokia 500 nastavlja da potvrdjuje svoj kvalitet na tržištu smart telefona za početnike, bez žrtvovanja kvaliteta.

Najnoviji član velike porodice Symbian uređaja kompanije Nokia, Nokia 500, podržana je najnovijim Symbian Anna korisničkim iskustvom sa unapređenim softverom, bržim pretraživačem interneta i novim Ovi Mapama.

 

MainMenu_T

 

„Do sada je kupovina pristupačnih smart telefona suviše često podrazumevala nizak kvalitet hardvera i standardizovano korisničko iskustvo“, rekao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. „Ovo je još jedan primer kontinuinirane posvećenosti kompanije Nokia inoviranju svoje ponude smart telefona i primer kako će nam Symbian pomoći u korišćenju ključnih tržišnih mogućnosti i tokom narednih godina“.

 

Brzo do važnih sadržaja

 

Facebook_T


Održavanje kontakta sa prijateljima i porodicom odvija se munjevito brzo sa smart telefonom Nokia 500. Facebook, Twitter, RenRen i druge društvene mreže kao i chat uživo direktno se ažuriraju na glavnom ekranu ovog telefona. Sa procesorom od 1 GHz, Nokia 500 je jedan od najbržih smart telefona koji, uz postojeću cenu, omogućava korisnicima da drže otvoren veliki broj aplikacija istovremeno, prebacuju se iz jedne aplikacije u drugu brzo lako, i pokreću najzahtevnije aplikacije bez usporavanja telefona. Nokia 500 sadrži najnoviju tehnologiju za internet pretraživanje, koja, uparena sa moćnim procesorom, omogućava još bolje internet i iskustvo pretraživanja.

Nokia 500 stiže sa preinstaliranim folderom punim najbolje popularne muzike i zabavnih aplikacija kao što su Shazam Encore, Gig Finder, Lonely Planet i Michelin guides.

 

Map_T

 

Ovaj jednostavni smart telefon pruža pristup najnovijim tehnologijama i kada su Nokia mape u pitanju, optimizovanim za društveno umrežavanje, tako da korisnici mogu da „zavire“ u željene lokacije širom sveta. Offline govorno navođenje za pešake i vozače u preko 80 zemalja, omogućava izbegavanje visokih cena rominga za reuzimanje podataka.

Nokia 500 biće dostupna u trećem kvartalu 2011 godine u crnoj boji, i prodavaće se sa tri različite zamenljive maske. Beli model će se prodavati u Q4 2011. Nove maske sa više boja i dezena će takođe biti dostupne kasnije ove godine. Cena modela Nokia 500 će biti oko 150 eura bez poreza i subvencija.

 

Nokia 500 – ključne karakteristike

• procesor od 1 GHz i WLAN za brz pristup aplikacijama i zabavnim sadržajima

• 5 MP kamera

• Ovi Mape sa besplatnom navigacijom za pešake i vozače, aplikacija Here and Now za pronalaženje zanimljivih događaja u vašoj blizini

• Ovi Store servis za aplikacije i druge zabavne sadržaje

• Muzički plejer, stereo FM radio, internet radio

• Novi operativni system Symbian Anna za brže pretraživanje i poboljšan korisnički interfejs, uključujući QWERTY tastaturu i slanje poruka na podeljenom ekranu

• Lak pristup WLAN mreži kroz aplikaciju sa početnog ekrana

 

Izvor: Nokia

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar