| Vesti | Hardver | Na tržište izlazi i PowerColor R9 Fury X
Hardver

Na tržište izlazi i PowerColor R9 Fury X

PowerColor R9 Fury X

Kompanija TUL na tržište izbacuje svoju verziju nove AMD Radeon R9 Fury X grafičke karte, pod nazivom PowerColor R9 Fury X. Nova grafička karta namenjena je 4K i VR gejmingu, a podržava i tehnologije kao što su AMD Freesync, DirectX 12, LiquidVR, Eyefinity i Virtual Super Resolution.

PowerColor R9 Fury X nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM) i pruža 60% veći memorijski protok u odnosu na GDDR5, sa memorijskim interfejsom od 4096 bita, a može da se pohvali i sa osam Tach LED indikatora za nadgledanje aktivnosti GPU-a u realnom vremenu, tri puta višim performansama po 1W-u u odnosu na GDDR5, i uopšte nižom energetskom potrošnjom.

Zahvaljujući malim dimenzijama štampane ploče, koja je dugačka svega 19cm, ova grafička karta može biti odličan izbor za small form factor računare, a tu je i zatvoreni sistem vodenog hlađenja koji ne zahteva održavanje i obezbeđuje siguran i tih rad, sa integrisanom pumpom, 3000RPM ventilatorom i radijatorom od 120mm.

 

PowerColor R9 Fury X 1 T PowerColor R9 Fury X 2 T

 

Industrijski dizajn će odgovarati skoro svačijim prohtevima, sa „egzoskeletom“ (spoljašnjim oklopom) koji je izrađen od zatamnjenog nikla i aluminijuma, i koji je na nekim mestima presvučen crnim soft-touch materijalom.

 

PowerColor R9 Fury X 3 T PowerColor R9 Fury X 4 T

 

Korisnici nove PowerColor R9 Fury X grafičke karte će na raspolaganju imati tri Display Porta i jedan HDMI konektor za povezivanje monitora, sa podrškom za 4096 x 2160p rezoluciju, ali i opcije kao što su Virtual Super Resolution, FreeSync, Liquid VR, Dual BIOS itd.

 

Izvor: PowerColor

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar