| Vesti | Hardver | Sapphire predstavlja R9 Fury X grafičku kartu
Hardver

Sapphire predstavlja R9 Fury X grafičku kartu

Sapphire R9 Fury X

Sapphire je predstavio svoju verziju nove AMD Radeon R9 Fury X grafičke karte, zasnovane na „Fiji“ čipu i namenjene 4K i VR gejmingu. Ova grafika nudi 4GB memorije visokog protoka (High-Bandwidth Memory – HBM) i pruža 60% veći memorijski protok u odnosu na GDDR5, sa memorijskim interfejsom od 4096 bita.

Zahvaljujući svojim malim dimenzijama – štampana ploča je dugačka svega 19cm – ova grafička karta može biti odličan izbor za small form factor računare, a tu je i zatvoreni sistem vodenog hlađenja sa integrisanom pumpom, ventilatorom i radijatorom od 120mm, koji obezbeđuju siguran i tih rad. 

Industrijski dizajn će odgovarati skoro svačijim prohtevima, a podrazumeva „egzoskelet“ (spoljašnji oklop) koji je izrađen od zatamnjenog nikla i aluminijuma, i koji je na nekim mestima presvučen crnim soft-touch materijalom.

 

Sapphire R9 Fury X 1 T Sapphire R9 Fury X 2 T Sapphire R9 Fury X 3 T

 

Nova Sapphire R9 Fury X grafička karta nudi podršku za AMD Freesync, Mantle, DirectX 12, AMD LiquidVR i Eyefinity tehnologiju, ali i opcije kao što su AMD Virtual Super Resolution Acceleration, Frame Rate Target Control, Dual BIOS itd.

 

Sapphire R9 Fury X 4 T Sapphire R9 Fury X 5 T Sapphire R9 Fury X 6 T

 

Nova Sapphire grafička karta može da se pohvali i sa osam LED indikatora za nadgledanje aktivnosti GPU-a u realnom vremenu, tri puta višim performansama po 1W-u u odnosu na GDDR5, i uopšte nižom energetskom potrošnjom.

 

Izvor: Sapphire

 

Komentarišite na forumu