| Vesti | Hardver | Lian Li predstavio Tyr PC-X500FX kućište
Hardver

Lian Li predstavio Tyr PC-X500FX kućište

lian_li

Lian Li Industrial Co., proizvođač visoko kvalitetnih kućišta sa ponosom predstvlja svoje najnovije delo, model Tyr PC-X500FX. Novi model je naslednik PC-X500 kućišta koje datira iz 2008. godine i rezultat je pažljivog slušanja želja i potreba korisnika. Novi model, po ukusu potrošača je pred nama.

 

 

U review-u koji je objavio OverClock3D.net 2008. godine rekli su: „Ovaj model pati zbog toga što nema providnu bočnu stranu da pokaže sve kvalitete koje poseduje„. Lian Li nije mogao više da se složi, pa tako novi model poseduje bočni prozor kako bi prikazao crnu unutrašnjost izrađenu od anodiziranog aluminijuma. Takođe, zahtevali su i više prostora za HDD-ove. Dobili su i to, novi model poseduje šest „tool less“ 3.5″ ležišta za HDD-ove koja su obložena gumom, kao i jedno mesto za 2.5″ HDD. Dva externa 5.25″ ležišta se mogu montirati bilo okrenuti na levu, bilo na desnu stranu te tako dajući korisniku mogućnost da ovo prače hardvera drži kako mu odgovara. Tu je takođe i osam slotova za PCI uređaje, mesto za grafičke karte dužine do 315 mm, kao i podrška za ATX, Micro-ATX ili pak Mini-ITX matične ploče. Ležište za napajanje je pomereno na dno kućišta i kao ostatak je takođe „tool less“. Tik ispod njega se nalaze ventilatori preko kojih su filteri za prašinu kako bi se poboljšale termalne sposobnosti ovog modela. Za napajanje je ostavljeno 215mm ili pak sa 280 ukoliko se koristi rek.

 

1

2

3

4

 

Tri LED ventilatora, prečnika 140mm su locirani na prednjem panelu odmah ispred filtera za prašinu koji se po potrebi može skinuti i oprati. Na zadnjem delu su dva ventilatora prečnika 120mm kako bi izbacivali hladan vazduh iz „srca“ kućišta. Naravno, tu su i otvori za creva vodenog hlađenja. Odmah nadohvat ruke, takođe na zadnjem delu kućišta se nalazi fan kontroler sa tri brzine. Na vrhu kućišta, takozvanom top panelu se nalaze četiri USB 3.0 porta, e-SATA port i HD Audio portovi, kao i On/Off LED prekidač.

Kao i prethodnik poseduje kompletan „tool less“ dizajn samo još malo unapređen i doteran.

Prepoznatljivost Lian Li brenda je u njegovoj izuzetno kvalitetnoj izradi i u tome što je detaljima posvećeno dosta pažnje, takođe tu je podrška i za prilagođavanje ukusu korisnika i ubacivanje korisnih dodataka na već bogato opremljen model u osnovnom izdanju. Za celu listu pogledajte matičnu stranu ovog modela:


Karakteristike:

  • Podržava ATX, Micro-ATX, i Mini-ITX matične ploče

  • Podrška za grafičke karte dužine do 315mm

  • Šest „tool-less“ ležišta za HDD

  • Četiri USB 3.0 multimedia I/O porta i e-SATA/HD audio port

  • Fan kontroler

  • Tri 140mm LED i dva 120mm ventilatora

  • Providna bočna strana

  • Dostupno krajem decembra po ceni od $499

  • Dostupno samo u crnoj boji

 

 

Izvor: techpowerup

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar