| Vesti | Hardver | LG uvodi Apple AirPlay 2 i HomeKit na ThinQ AI televizorima
Hardver LG

LG uvodi Apple AirPlay 2 i HomeKit na ThinQ AI televizorima

Kompanija LG Electronics (LG) objavila je da su Apple AirPlay 2 i HomeKit dostupni za liniju televizora sa veštačkom inteligencijom (AI) za 2019. godinu. Ove Apple karakteristike doći će putem ažuriranja firmvera LG OLED i NanoCell televizora, kao i UHD televizora sa mogućnostima veštačke inteligencije ThinQ AI.

Uz AirPlay 2, vlasnici LG AI televizora za 2019. godinu mogu bez poteškoća emitovati sadržaj – uključujući Dolby Vision naslove – sa iPhone, iPad i Mac uređaja direktno na svoje televizore.

Korisnici mogu da stream-uju svoje omiljene filmove i televizijske emisije iz Apple TV aplikacije i drugih video aplikacija, kao i da pregledaju fotografije direktno na LG AI televizorima.

Putem LG AI televizora, ali istovremeno i pomoću drugih zvučnika kompatibilnih sa protokolom AirPlay 2, korisnici mogu da reprodukuju sadržaj iz aplikacija Apple Podcasts i Apple Music, ali i muziku iz lične kolekcije i drugih streaming usluga.

HomeKit omogućava korisnicima jednostavno upravljanje funkcijama pametnog doma korišćenjem aplikacije Home ili putem usluge Siri na Apple uređajima.

LG AI televizori mogu se lako dodati u aplikaciju Home, odakle korisnici mogu da pristupe osnovnim funkcijama televizora kao što su uključivanje/isključivanje, jačina zvuka ili odabir izvora signala.

„LG ostaje predvodnik tehnoloških inovacija na području televizora jer neprestano tražimo načine da ponudimo najbolje iskustvo gledanja u kući”, rekao je Brajan Kvon (Brian Kwon), predsednik kompanija LG Mobile Communications i Hame Entertainment.

„Uz Apple AirPlay 2 i podršku za HomeKit, demonstriramo našu posvećenost da korisniku pružimo prednosti koje prevazilaze najbolji kvalitet slike u klasi”.

Apple AirPlay 2 i podrška za HomeKit dostupne su vlasnicima LG OLED i NanoCell televizora u više od 140 zemalja sveta, računajući i Srbiju, putem ažuriranja firmvera.

 

Izvor: LG

 

Komentarišite na forumu…