| Vesti | Hardver | ASUS predstavio ROG Strix XG438Q gejming monitor
Hardver ASUS

ASUS predstavio ROG Strix XG438Q gejming monitor

Republic of Gamers su predstavili Strix XG438Q, kako se navodi u press saopštenju, najveći i najbrži 4K UHD FreeSync 2 HDR gejming monitor na svetu, koji nudi savršeni balans glatkih vizuala i kontrastnih HDR performansi radi što boljeg gejmpleja.

Novi displej nudi 43-inčni 4K UHD panel sa nivoom osvežavanja do 120Hz, HDR tehnologiju sa 90% DCI-P3 profesionalnim rasponom boja, kao i podršku za AMD Radeon FreeSync HDR tehnologiju. Strix XG438Q takođe poseduje GameFast Input tehnologiju za kontrolu bez lagovanja koja povećava iskustvo tokom gejmpleja.

Ono što izlazi u prvi plan kod XG438Q jeste veliki 43-inčni panel, koji nudi igranje na velikom ekranu i odličan gejming doživljaj bez žrtvovanja brojnih implementiranih tehnologija.

Strix XG438Q takođe nudi i anti-glare premaz kako bi se omogućilo korišćenje monitora u bilo kojim uslovima, i da neometano uživate uz prikaz bez ometanja uz svetlo sa strane. Nivo osvežavanja od 120Hz će vam omogućiti da svaki trenutak na ekranu, bilo da je u pitanju brza igra na najvišim podešavanjima ili nešto drugo, bude prikazan što „glatkije“ i bez lagovanja.

Displej takođe nudi Radeon FreeSync HDR tehnologiju kako bi se glatki vizuali renderovali uz nisku latenciju i poboljšano osvetljenje i kontrast. ASUS-ova ekskluzivna GameFast Input tehnologija dodatno umanjuje input lag.

Displej Strix XG438Q podržava HDR tehnologiju u rasponu luminance do 700cd/m2, kako bi se isporučio veći raspon boja i veći kontrast. Strix XG438Q takođe nudi DCI-P3 90% kolorni gamut i kontrastne performanse dostojne DisplayHDR 600 sertifikata. Na samom kraju, pored intuitivnog displeja i menija, Strix XG438Q nudi integrisane 10W stereo zvučnike.

 

Izvor: ROG

 

Komentarišite na forumu…