| Vesti | Hardver | Gigabyte SOC HD6870 grafička karta
Hardver

Gigabyte SOC HD6870 grafička karta

gigabyte

Gigabyte je predstavio svoju najbržu grafičku kartu baziranu na HD6870 GPU-u. Za one koji to još uvek ne znaju kompanija Gigabyte ima posebnu seriju grafičkih karti pod nazivom „SuperOverclock“ ili skraćeno „SOC“. Svaka karta koja poseduje SOC nalepnicu je u startu označena kao fabrički overklokovan model, dok su korišćene najkvalitetnije komponente prilikom izrade istih, a uvek je prisutno posebno dizajnirano hlađenje visokih performansi.

 

Tako je bilo i ovoga puta pa Gigabyte SOC HD6870 poseduje PCB koji je dodatno obogaćen bakrom zarad boljeg hlađenja. GV-R687SO-1GD, kako se formalno zove novi model, ima GPU koji radi na taktu od 950 MHz, odnosno 1150 MHz za GDDR5 memoriju. Podsećanja radi, referentna HD6870 grafička karta radi na 900/1050 MHz (GPU/Memorija). Gigabyte SOC HD6870 grafička karta je duga 25,4 cm dok je naponska jedinica dodatno pojačana kako bi se ostavilo još mesta za dodatni overkloking. Koji su overklok dometi ove grafičke karte nije poznato i dosta zavisi od napona na GPU-u kao i hlađenja koje se koristi, ali treba napomenuti da je Gigabyte svaki GPU koji je ugradio u ovu grafičku kartu „ručno“ birao.

 

Gigabyte_superoverclock_HD6870

 

Gigabyte je na ovom modelu instalirao monstruozni WindForce 3X GPU kuler visokih performansi! Sam WindForce 3X GPU kuler poseduje ogroman broj aluminijumskih rebara i poseduje tri 80 mm ventilatora. Nema sumnje da će ovaj kuler više nego dobro hladiti GPU i sve ostale vitalne komponente Gigabyte HD 6870 SOC modela, a tu tvrdnju zasnivamo na činjenici da je ovaj kuler veoma sličan po konstrukciji Accelero Xtreme Plus GPU kuleru koji se pokazao kao fenomenalan.

Naravno, kao i bilo koja druga HD 6870 grafička karta i Gigabyte SOC poseduje 1120 stream procesora i 1 GB GDDR5 memorije na 256-bit magistrali. Od konektora su prisutna dva DVI i mini-DP konektora, kao i jedan HDMI port. Očekivana cena Gigabyte HD 6870 SOC modela je oko 250 američkih dolara.

 

Izvor: Techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar