| Vesti | Hardver | Thermaltake lansira overklokerski CPU kuler Frio OCK
Hardver

Thermaltake lansira overklokerski CPU kuler Frio OCK

thermaltake

Thermaltake, jedna od vodećih kompanija kada su u pitanju termalna rešenja, lansirali su svoj najnoviji CPU kuler, model Frio OCK. Nastavljajući tradiciju pređašnje nagrađivanog originalnog modela Frio, Frio OCK je tu da još jednom postavi nove standarde u industriji. Naime ovaj kuler po specifikacijama može da hladi CPU-ove koji mogu disipirati do čak 240W toplote! Samim tim, barem prema specifikacijama, ovaj moćni kuler će držati vodeće mesto na tržištu.

 

 

Sa ovakvim specifikacijama Thermaltake je ciljao isključivo na zahtevnije korisnike poput entuzijasta i overklokera. Frio OCK dolazi sa visoko efikasnim „heat pipe“-ovima, debljine 6mm, koji brzo prenose toplotu sa baze hladnjaka na dva nezavisna tela hladnjaka. Usvajanjem dizajna sa dva nezavisna tela hladnjaka napravilo je veliku prazninu između ova dva tela što pravi bolji protok vazduha koje prave dva ventilatora.

 

51a

 

Što se tiče samog dizajna Frio OCK, kompanija je pristupila tako da preovlađuju elementi iz kompjuterskih igara. Kuler ima poseban oblik, kao i boje koje odaju vizuelni dojam da je u pitanju čvrst i moćan proizvod poput bunkera u popularnoj PC igri Starcraft II. Ovim je Thermaltake pokušao da oživi virtuelno u svakodnevno, tj. da manifestuje izmišljeno u realno.

Modul nosača duplog ventilatora nije samo jedinstven izgledom, već poseduje i neke praktične prednosti. Oba ventilatora su dizajnirana da rade kao tim u „push-pull“ kombinaciji u kom jedan ventilator gura hladan vazduh preko aluminijumskih listića, dok drugi ventilator sa druge strane odvlači vruć vazduh i izbacuje ih van kućišta sa zadnje strane.

Tu je i potenciometar koji kontroliše oba ventilatora paralelno što će vam obezbediti garantovan ili optimizovan protok vazduha/hlađenja. Ventilatori su prečnika 130mm, a okreću se između 1200RPM, kada je u pitanju neki normalan rad, pa čak do 2100RPM u „overklokerskom“ modu.

Kao i obično kada su u pitanju vrhunski Thermaltake proizvodi, posebna pažnja se posvećuje jednostavnošću korišćenja, pogodnostima kao i ukupnom korisničkom iskustvu. Prateći gore navedeno, Frio OCK dolazi sa univerzalnim instalacionim kompletom koji će korisnike u potpunosti obezbediti za sve trenutne CPU sockete, uključujući i nedavno lansirani Sandy Bridge 1155 socket.

 

 

Za više informacija o Frio OCK posetite stranicu prozvoda.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar