| Vesti | Hardver | Cooler Master Elite 371 – pristupačno kućište za gejmere
Hardver

Cooler Master Elite 371 – pristupačno kućište za gejmere

cooler_master

Kada se priča o gejmerskim kućištima, retko kada se reči „pristupačno“ i „dobro“ mogu staviti jedna kraj druge. Ipak, kompaniji Cooler Master stvaranje te simbioze nije problem! Novo Cooler Master Elite 371 kućište je upravo jedno takvo gejmersko kućište – pristupačno i dobro. Kako im je uspelo u tome?

 

 

Pre svega treba napomenuti da je Elite 371 kućište klasičnog i jednostavnog dizajna i spolja je crne boje, dok je unutra standardne „metalne“ boje. Dakle, nema atraktivnih linija u dizajnu, niti je stavljen akcenat na to.

 

Cooler_Master_Elite_371_1

 

Ipak, celokupna konstrukcija ovog kućišta je tako dizajnirana da može da ponese proizvode povećih dimenzija što se da primetiti iz slike ispod.

 

Cooler_Master_Elite_371_2

 

Da, čak dve HD 5970 grafičke karte i poveći Cooler Master V8 CPU kuler! Trebalo bi napomenuti da ovo kućišta ne pati od „tananog lima“ ako je verovati na reč ljudima iz Cooler Mastera.

Cooler Master Elite 371 kućište ima tri mesta 5,25″ uređaje, što je i više nego dovoljno za potrebe bilo kog gejmera, kao i šest 3,5″ ležišta od kojih je jedno spoljno i namenjeno je instalaciji nekog fan kontrolera, čitača kartica, floppy drajva i sl.

 

Cooler_Master_Elite_371_3

 

Ukoliko ste se zabrinuli za hlađenje ovog modela kućišta reći ćemo vam samo da nema razloga za brigu. Šta više, Elite 371 poseduje na prednjem delu kućišta u visini dela gde dolaze hard diskovi 120mm ventilator (sa mogućnošću montiranja nekog 140mm modela), dok postoji i predviđeno mesto na gornjoj strani kućišta za dva ventilatora od 120mm. Takođe, moguće je montirati dva 120mm, odnosno 140mm, venitilatora na stranici kućišta, kao i 80, 90 ili 120mm ventilator na donjoj strani. Naravno, ventilator od 120mm na zadnjoj strani kućišta se podrazumeva.

 

Cooler_Master_Elite_371_4

 

Cooler Master Elite 371 je iznenađujuće dobar u situacijama kada želite da zamenite neku vitalnu komponentu, ali ne želite da koristite alat kao recimo hard disk ili optički drajv. Posebno je zanimljiva zamena CPU kulera, jer nećete morati da vadite matičnu ploču van kućišta, što do sada nije bio slučaj sa kućištima ove cenovne kategorije.

Na prednjoj gornjoj strani kućišta se nalaze audio konektori za mikrofon i slušalice, kao i dva USB 2.0 porta, dok je postoji i mesto za firewire port, ali sam konektor morate dodatno nabaviti.

 

Cooler_Master_Elite_371_specifikacije

 

Cena Cooler Master Elite 371 modela nije još uvek poznata, ali možemo očekivati da isto neće koštati preko 45 eura. Ovu izjavu zasnivamo na činjenici da jedan Cooler Master HAF912 model košta oko 65 eura!

 

Izvor: Techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar