| Vesti | Hardver | Prve Foxconn matične ploče bazirane na AMD 880G čipsetu
Hardver

Prve Foxconn matične ploče bazirane na AMD 880G čipsetu

foxconn

Kompanija FOXCONN, lider u proizodnji matičnih ploča, sa ponosom predstavlja A88GM seriju matičnih ploča koje su bazirane na najnovijem AMD-ovom 880G čipsetu. Samim tim sposobne su da prime i najnoviju Phenom II X6 seriju procesora jer imaju AM3 ležište za procesore, a takođe i podržavaju DDR3 memoriju.

 

Nova serija matičnih ploča A88GM poseduje i „solid“ kondenzatore koje je proizvela kompanija Fujitsu i koji omogućavaju veću stabilnost i duži rad ploče. Za razliku od običnih kondenzatora solid nemaju tečnu komponentu tako da ne postoji mogućnost curenja istih i oštećivanje matične ploče u tom procesu. Osim ove očigledne prednosti solid kondenzatori su izdržljiviji i pod nešto ekstremnijim uslovima koji recimo mogu nastati prilikom overkloka.

 

1_T

 

Da bi udovoljili kupcima i njihovim željama ove serije ploča su spremne za svaku vrstu multimedije. Tu je različit spektar konektora za video izlaz od standardnog VGA konektora preko DVI i HDMI-ja. Integrisan ATI Radeon 4250 je sposoban za hardversku reprodukciju HD video materijala, a tu je i integrisana zvučna karta.

 

2_T

 

Što se tiče overklokovanja kompanija Foxconn je mislila i na to pa su ove ploče iz ove serije opremljene sa 4+1-to faznim filtriranjem napona za CPU. Tu su dodatne faze: jedna za severni most i još jedna za memoriju. Ovo omogućava osim boljeg overkloka i manju potrošnju. A dizajn ploča je takav da se u radu postižu manje temperature i samim tim omogućava dužu trajnost ploče i manju buku, jer neće biti potrebe za skupim i bučnim sistemima hlađenja.

 

Za sada će u ovoj seriji biti dve ploče A88GM Deluxe i A88GMX. Obe su mATX ploče, a Deluxe varijanta je nešto bolja, jer osim AMD 880G čipseta ima i SB850 za razliku od A88GMX koji ima stari SB710 i samim tim nema podršku za SATA 3 koji Deluxe varijanta poseduje. Evo i detaljnijih karakteristika obe ploče.

 

tabela_T

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar