| Vesti | Hardver | D-Link isporučio najviše AC rutera u Q3 2013
Hardver

D-Link isporučio najviše AC rutera u Q3 2013

D-Link AC ruteri

Kompanija D-Link je predvodila u globalnoj isporuci potrošačke Wi-Fi opreme na područiju bežičnih AC rutera u trećem tromesečju 2013., kako prenosi studija ‘Wi-Fi Equipment’ koju je objavio ABI Research. Studija je otkrila da je D-Link ostvario vodećih 12,7 procenata globalnog tržišnog udela u trećem tromesečiju prošle godine, na temelju podataka i predviđanja o tromesečnoj isporuci.

ABI Research studija obuhvata razne dobavljače na celom svetskom tržištu LAN (WLAN) opreme za privatne korisnike i preduzeća. Svetsko tržište Wi-Fi korisničke opreme, uključujući i isporuku pristupnih tačaka, rutera i gatewaya, dostiglo je preko 139,1 miliona u 2013.

 

 

Wireless N uređaji i dalje su zauzimali najveći tržišni deo isporuke potrošačkih Wi-Fi uređaja prošle godine. Međutim, analitičari ABI Research predviđaju da će se ta brojka verovatno smanjiti, i očekuju da će Wireless AC uređaji predstavljati gotovo polovinu (45 procenata) isporuka do kraja 2014-te, u skladu s porastom prihvatanja Wireless AC uređaja.

 

D-Link DIR-810L

D-Link DIR-810L – pristupačan 802.11ac ruter

 

„Istraživanje ABI Research predstavlja ogromno priznanje truda koji je D-Link uložio u komuniciranje i isporuku prednosti koje ima Wireless AC“, izjavio je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer D-Link Adria.

 

D-Link DIR 865L AC1750

D-Link DIR-865L – 802.11ac ruter za entuzijaste

 

„Wireless AC je daleko superiorniji od Wireless N-a u prilagođavanju zahtevima modernih potrošača za bežičnu povezanost, pomoću koje se može ostvariti brzo i neprimetno korištenje multimedijalnih sadržaja, igrati mrežne igrice, surfovati internetom i još mnogo toga. Prošle godine D-Link je predstavio svetu najnapredniji i sveobuhvatan spektar bežičnih AC Cloud rutera. Držanje pozicije broj jedan tržišnog udela na području kućnih Wireless AC rutera u trećem tromesečju 2013. ojačava našu predanost kreiranju ponude rešenja koja odgovaraju svakom scenariju i cenovnom rangu“.

Ova vest nas nimalo ne čudi, jer je D-Link uvideo prednosti 802.11ac standarda i ponudio vrlo pristupačne AC rutere kao što su testirani DIR-810L i GO-RT-AC750 modeli.

 

Izvor: D-Link

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar