| Vesti | Hardver | ASUS ruši stereotipe sa Eee PCTM 1215N multimedijalnim netbookom
Hardver

ASUS ruši stereotipe sa Eee PCTM 1215N multimedijalnim netbookom

asus

Efikasno integrisanje Intel® AtomTM D525 procesora sa NVIDIA® IONTM diskretnom grafikom nove generacije obezbeđuje do sada neviđene performanse u netbook segmentu

 

Sva ograničenja po pitanju multimedijalne zabave koja su do sada imali netbookovi nestaju sa dolaskom ASUS Eee PCTM 1215N modela. ASUS je uspeo da u kompaktno netbook kućište smesti Intel® AtomTM D525 procesor i novu generaciju NVIDIA® IONTM diskretne grafike, obezbeđujući odlične performance. Ovaj netbook poseduje i najnovije tehnologije kao što su USB 3.0 i Bluetooth 3.0.

Sjajne performanse uz energetsku efikasnost

Eee PCTM 1215N iz osnova menja sliku o netbooku kao uređaju koji je primeren samo za manje zahtevni rad na računaru. Kombinujući Intel® AtomTM D525 procesor sa dva jezgra koja rade na 1,8 GHz i novu generaciju NVIDIA® IONTM diskretne grafike sa NVIDIA® OptimusTM tehnologijom, 1215N nudi odlične multimedijalne mogućnosti.

NVIDIA® OptimusTM tehnologija inteligentno prebacuje između integrisane i diskretne grafike obezbeđujući optimalno rešenje u datom trenutku, čime se produžava trajanje baterije.

 

Right_Open

 

Uživanje u multimediji u svakom trenutku

NVIDIA® IONTM diskretna grafika nove generacije koja se nalazi u Eee PCTM 1215N omogućava vizuelni doživljaj nikada ranije viđen na netbookovima. Kristalno jasna i glatka reprodukcija videa visoke definicije (1080p) na ekranu rezolucije 1366 k 768 sa 16:9 odnosom stranica, samo je jedna od atraktivnih mogućnosti.

Hardverski dekoderi ugrađeni u 1215N savršeno dekodiraju H.264, VC1 i MPEG2 formate, dok HDMI port omogućava punu HD 1080p reprodukciju na velikim eksternim ekranima.

Pored toga, 1215N poseduje poklopac koji pokriva web kameru, štiteći je od prljanja i obezbeđujući dodatnu zaštitu privatnosti.

 

Efikasno povezivanje velikim brzinama

Eee PCTM 1215N dolazi sa naprednim fukcijama za povezivanje, koje koriste najmodernije tehnologije.

USB 3.0 dozvoljava korisnicima da prenose datoteke brzinom do 4,8 GB u sekundi, skoro 10 puta brže nego sa USB 2.0. Bluetooth 3.0 omogućava korisnicima sinhronizaciju sa brojnim digitalnih uređajima brzinama koje su 8 puta veće nego pri korišćenju Bluetooth 2.1.

802.11n Wi-Fi povezivanje omogućava korisnicima brže surfovanje i veći protok u odnosu na 802.11 b/g standard.

Eee PCTM 1215N je osposobljen za punjenje mobilnih telefona preko USB-a čak i kada je isključen.

 

Front_Open

 

Uvek dostupni podaci

Pored prostora na hard disku, vlasnicima Eee PCTM 1215N netbooka na raspolaganju je i 500 GB prostora na Asus serverima. Korisnici mogu skladištiti svoje podatke jednostavnom „prevuci i pusti“ tehnikom. Ovi podaci su dostupni korisnicima u svakom trenutku, a sve što im je potrebno je internet konekcija.

Asus @Vibe aplikacija je preinstalirana na 1215N i omogućava korisnicima veoma jednostavan pristup muzičkim i video sadržajima, radio stanicama, kao i drugim oblicima online zabave kad god požele. Asus @Vibe sadrži i lokalizovane i međunarodne sadržaje. Ovi zabavni sadržaji se periodično ažuriraju i besplatni su u probnom periodu.

Aplikacija LocaleMe se zasniva na Microsoft Bing Maps i pomaže korisnicima da utvrde tačnu lokaciju na kojoj se nalaze, i da dobiju korisne informacije o okruženju. Korisnici mogu pomoću LocaleMe pronaći željenu adrese i odrediti trasu puta.

Korisnici Eee PCTM 1215N netbooka po posebnoj ceni imaju pristup Boingo globalnoj Wi-Fi mreži, koja obuhvata više od 100.000 pristupnih tačaka na aerodromima, hotelima, kafeima i restoranima širom sveta.

 

Komentarišite na forumu