| Vesti | Hardver | ASUS PREDSTAVIO EKOLOŠKI PRIHVATLJIV LAPTOP ASUS BAMBOO
Hardver

ASUS PREDSTAVIO EKOLOŠKI PRIHVATLJIV LAPTOP ASUS BAMBOO

asus

Beograd, Ada Ciganlija – 07. jul 2010. – U okviru kampanje „Oplaneti se!  Recikliraj“, kompanija ASUS je održala press konferenciju na kojoj je  predstavila svoj laptop izrađen od bambusa.

U prisustvu učesnika ekološkog biciklističkog karavana i predstavnika medija, ispred kompanije ASUS Technology konferenciju je otvorio Saša Pantelić.

Kao jedan od glavnih sponzora kampanje, ASUS je jasno istakao svoju težnju ka očuvanju životne sredine, predstavivši takođe, Green ASUS koncept koji za cilj ima stvaranje „zelenih“ tehnoloških proizvoda.

Kao rezultat velikih napora, upravo je ASUS Bamboo laptop pravi pokazatelj da priroda i tehnologija mogu biti u korelaciji, koja rezultira obimnijim  razvojem ekološki-prihvatljivih proizvoda.

Odličan dizajn i ekološka orjentisanost nisu jedine prednosti ovog laptopa.  Implementirane su najnovije tehnologije, počev od moćnih procesora preko USB 3.0 i Bluetooth 3.0. Asus Bamboo laptop karakterišu i dve grafičke karte objedinjene Optimus tehnologijom koja smanjuje potrošnju i time dodatno utiče na zaštitu okoline. Isporučuje se sa originalnim Windows 7 operativnim sistemom.

 

7_ASUS_Bamboo_Ada_Ciganlija

 

„Zaštita prirode je zajednički napor koji ujedinjuje sve nas, ali to ne mora da isključuje inovativni dizajn i moćne računarske potencijale. Sve više korporacija se uključuje i daje svoj doprinos kao društveno odgovorne kompanije. Jedna od njih je i naš partner Microsoft korporacija, koja je zajedno sa nama prepoznala značaj jednog ovakvog projekta. Uz Green ASUS i Bamboo seriju, biti ekološki orijentisan je sada samo pitanje odluke. To je pravi izbor“ – izjavio je Saša Pantelić, predstavnik kompanije ASUS.

Ovakvom podrškom, ASUS je još jednom stavio do znanja da će nastaviti težiti kreiranju bolje životne sredine.

 

Komentarišite na forumu

Đ

Đorđe Kovačević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar