| Vesti | Hardver | AFOX predstavlja Radeon 7970
Hardver

AFOX predstavlja Radeon 7970

uvodna

Kao i svi veći AMD partneri, tako je i kompanija AFOX predstavila svoju verziju trenutno najbrže single GPU igračke grafičke karte sa Radeon 7970 čipom. U pitanju je grafička karta sa oznakom AFOX Radeon HD7970 AF7970-3072D5H1. Kao što se može videti iz oznake modela grafička karta poseduje 3GB GDDR5 memorije.

Iako je firma AFOX trenutno nepoznata na našem tržištu, njihovi modeli grafičkih karti su vrlo zanimljivi, kao što se može primetiti u slučaju Radeon 6850 single slot modela koji je bio testiran na našem portalu.

 

AFOX Radeon 7970 T

 

Kao što se može videti sa slike, u pitanju je model sa referentnim hlađenjem. A više o samom čipu možete pročitati na sledećem linku. Klok grafičkog jezgra ove karte iznosi 925 MHz, a memorija radi na efentivnih 5.500 MHz.

Od video izlaza tu su: DVI, HDMI i 2 mini Diplayporta.

Ova karta je namenjena najzahtevnijim igračima koji žele najbolje tj. u ovom slučaju najbrže. Ali to ne znači da je ova karta veliki potrošać. Naime, zbog AMD ZeroCode Power tehnologije, ova grafička karta u idle režimu troši manje u odnosu na to koliko bi se očekivalo u odnosu na njene performanse. Podrška za 6 monitora se podrazumeva.

Nadamo se da će AFOX da iznenadi i sa nekim nereferetnim modelom kao što je bio slučaj sa već testiranim Radeonom 6850.

 

Izvor: AFOX


Komentarišite na forumu


Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar