| Rubrike | Edukacija | ŠTA JE NVIDIA REFLEX? (TEORIJA) – ASUS ROG STRIX RTX3080 O10G GAMING
Edukacija ASUS

ŠTA JE NVIDIA REFLEX? (TEORIJA) – ASUS ROG STRIX RTX3080 O10G GAMING

NVIDIA Reflex Latency Analyzer

Po rečima kompanije NVIDIA u pitanju je revolucionarni alat koji koji je na hardverskom nivou integrisan u nove 360Hz G-SYNC Esport monitore, između ostalog i u već spomenuti ROG SWIFT PG259QNR. Reflex Latency Analyzer detektuje klik koji dolazi iz miša i meri vreme koje je potrebno da se isrcrtaju pikseli na ekranu (recimo bljesak pucnja iz nekog oružja).

NVIDIA je ovo maksimalno pojednostavila i za merenje jednog ovako bitnog parametra je nekada bilo potrebno imati opremu koja se merila u hiljadama ili desetinama hiljada dolara gde se budžet mahom trošio na kamere koje mogu da snimaju u velikom broju frejmova.

Suština je da Reflex Latency Analyzer donosi daleko preciznije merenje šta je „kočnica“ u vašem sistemu kada pričamo o latenciji od klika do iscrtavanja piksela na monitoru te omogućava manje kašnjenje, a samim tim i brže vreme reagovanja u igri.

 

 

Svakako ćemo ovo detaljno ispitati u video materijalu koji je trenutno u pripremi gde ćemo se osvrnuti na to šta je generalno gledano latencija, kakvih sve latencija ima, šta je „end to end“ latencija, koja je razlika između sistemske latencije i FPS-a, zašto je bitna sistemska latencija isl.

Ukratko, proveriti kako NVIDIA Reflex radi u praksi. Do tada, ostanite nam oštri!

 

Komentarišite na forumu…