| Rubrike | Edukacija | ŠTA JE NVIDIA REFLEX? (TEORIJA) – ASUS ROG STRIX RTX3080 O10G GAMING
Edukacija ASUS

ŠTA JE NVIDIA REFLEX? (TEORIJA) – ASUS ROG STRIX RTX3080 O10G GAMING

NVIDIA Reflex SDK

U pitanju je novi API namenjen za programere igara koji se integriše direktno sa igrom a cilj mu je smanjenje i merenje kašnjenja prikaza. Reflex Low Latency mod se prilagođava radu mehanizma igre tako da se prikaz završi najbrže moguće, eliminišući redosled grafičkog prikaza i smanjujući pritisak na procesor (CPU) u grafički intenzivnim scenama. Na taj način se smanjuje latencija još više u odnosu na već postojeću tehnologiju na nivou drajvera – NVIDIA Ultra Low Latency Mode.

 

 

„NVIDIA Reflex tehnologija nudi programerima nove funkcije koje smanjuju kašnjenje u njihovim igrama. Fortnite igrači izuzetno dobro reaguju na ovu tehnologiju i imaju bolji odziv i kontrolu u igri koristeći grafičke karte iz GeForce RTX 30 serije“ – izjavio je Nick Penwarden (Potpredsednik Epic Games inženjeringa)

 

 

„Valorant je od početka dizajniran da bude precizan i kompetitivan FPS, a to znači da radimo sve što možemo kako bismo osigurali „oštar“, fluidan i odzivan gejmplej. Sa GeForce RTX 30 serijom i NVIDIA Reflex tehnologijom možemo da pružimo igračima širom sveta najbrže vreme renderovanje prikaza tj najnižu latenciju u tom segmentu.“ Dave Heironimus (Direktor Valorant / Riot Games tehnologija)

 

 

NVIDIA tvrdi da će Reflex smanjiti kašnjenjenje u GPU intenzivnim gejming scenarijima počev od GeForce GTX 900 serije pa na gore u igrama kao što su: Fortnite, Valorant, Apex Legends, Call of Duty: Black Ops Cold War, Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone, and Destiny 2.

 

Takođe tvrde da sa popularnim grafičkim kartama srednje klase, poput GeForce GTX 1660 Super, igrači mogu očekivati do 33% poboljšanja odzivnosti računara pomoću Reflex-a. Naravno, AXE će sve ove tvrdnje proveriti u praksi i u toku je priprema video materijala u kome ćemo koristiti ASUS ROG STRIX RTX3080 O10G GAMING grafičku kartu:

 

 

Kao i ASUS ROG SWIFT PG259QNR 360Hz G-SYNC monitor koji smo već imali na testu i za koji imamo samo reči hvale.

 

 

Obe komponente sa idejom da NVIDIA Reflex ispitamo na način kako „ROG“ zapoveda. Šalu na stranu, jednostavno rečeno želimo da obezbedimo vrhunske komponente, te da vidimo ima li ova priča smisla ili ne.
Drugu tehnologiju NVIDIA Reflex sistema čini „Reflex Latency Analyzer“