| Hardver | Kućišta | Cooler Master HAF XM
Kućišta

Cooler Master HAF XM


Par reči za kraj i finalna ocena

 

Kao i svaki HAF do sada i ovaj predstavlja korak unapred. Sada možete imati funkcionalno i provetreno kućište, a da pritom nemate osećaj da je pored Vas neki „besni crni buldožer na gusenicama“. HAF XM je sofisticirana mašinerija, a usput je i maksimalno poslušno i prijatno kućište za baratanje.

 

CM HAF XM 134 T

 

Svoju cenu od oko 100 evra, pored osnovnih karakteristika, potpuno opravdava i sa tri montirana ventilatora koji dolaze uz kućište. XM možda jedino boluje od nedovoljno dobrih filtera, baš kao i neki raniji modeli HAF serije. Ipak, kod kućišta sa velikim protokom vazduha bi bilo lepo videti efikasan sistem filtracije, a kod XM-a nije dovoljno pažnje posvećeno tome i to je jedina stvar koju možemo uzeti za zlo.

Eventualne mane oko filtera možete rešiti kupovinom modela sa providnom bočnom stranicom koji košta 15-20 evra više ili samo stranicu koja se prodaje i odvojeno. Time gubite na protoku vazduha, ali rešavate deo problema sa prašinom i dobijate još elegantnije kućište.

 

Nagrada

 

Jedina realna prednost HAF X-a u je podupirač za grafičke karte, dok je sve ostalo od bonus karaktersitika manje-više prisutno i kod XM-a. Cooler Master je još jednom odradio dobar posao, a iskreno u to nismo sumnjali ni od samog starta ove recenzije. Ovo gabaritno mid tower kućište će biti sjajan izbor za sve entuzijaste, stoga naša topla preporuka i potpuno zasluženo “PCAXE Diamond” priznanje!

 

HAF XM na test ustupio: Cooler Master


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar