| Gaming | Vesti | Microsoft planira kupovinu Activision Blizzard za 68.7 milijardi dolara
Vesti Activision Microsoft

Microsoft planira kupovinu Activision Blizzard za 68.7 milijardi dolara

Activision Blizzard, izdavač nekih od najpopularnijih igara na planeti poput World of Warcraft i Call of Duty, će dobiti novog vlasnika u vidu kompanije Microsoft. Šef Xbox-a Phil Spencer će biti izvršni direktor kompanije Microsoft Gaming nadgledaće Activision Blizzard kada se transakcija završi.

Sama akvizicija kompanije je „teška“ za oko 68.7 milijardi dolara, navode čelnici Microsofta. U postu na blogu o samoj kupovini kompanije, Spencer je naveo da će Microsoft „ponuditi što više Activision Blizzard igara u okviru Xbox Game Pass-a i PC Game Pass-a, kako novih naslova tako i igara iz neverovatnog kataloga Activision Blizzard-a.“

Što se tiče tužbi za diskriminaciju, Spencer-ov post na blogu i objava iz Microsofta nisu direktno pominjali situaciju. Međutim, Spencer-ov post uključuje ovaj paragraf o kulturi radnog mesta: „Kao kompanija, Microsoft je posvećen našem putu za uključivanje u svaki aspekt gejminga, kako među zaposlenima tako i među igračima. Duboko cenimo individualne studijske kulture. Takođe verujemo da kreativni uspeh i autonomija idu ruku pod ruku sa dostojanstvom i poštovanjem prema svakoj osobi.”

Activision Blizzard se trenutno suočava sa brojnim tužbama i federalnim istragama, kao i pozivima na ostavku svog izvršnog direktora, Bobby-ja Kotick-a, zbog ozbiljnih optužbi za seksualno uznemiravanje i napad na izdavača i studije, uključujući Blizzard.

Kotick će ostati izvršni direktor Activision Blizzarda sve dok se Microsoftova kupovina ne zatvori, a očekuje se da će biti završena 2023. godine, rekao je Kotick u email-u svojim zaposlenima. Sa skoro 400 miliona aktivnih igrača Activision Blizzard-a mesečno u 190 zemalja i franšizama vrednim oko tri milijarde dolara, ova akvizicija će učiniti Game Pass jednom od najraznovrsnijih linija sadržaja za igre u industriji.

Po zatvaranju, Microsoft će imati 30 internih studija za razvoj igara, zajedno sa dodatnim mogućnostima za izdavanje i eSport produkciju.

 

Izvor: Xbox Blog

Komentarišite na forumu…

AXE

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar